XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Brain Food för småbarn

Småbarnsåren är en tid av enorm fysisk och beteende tillväxt, som bör stödjas genom robust näring. Om det gamla ordspråket "du är vad du äter" är sant, är det aldrig viktigare än under denna kritiska tid av tillväxt och utveckling. Tomma kalorier och skräpmat inte ge småbarn de avgörande näringsämnen som är viktiga för att utveckla hälsosamma och balanserade hjärnor.

Bröst är fortfarande den bästa

Även om inte alla mammor kan amma sitt barn i småbarnsåren, rekommenderar Världshälsoorganisationen amning tills åtminstone två års ålder och framåt - tillsammans med att ge åldersanpassade livsmedel efter 6 månaders ålder. Bröstmjölk är full av hjärnans mat för småbarn, inklusive den viktiga långkedjiga omega-3 fettsyran dokosahexaensyra eller "DHA." Enligt barnläkare Alan Greene på Centret för Ecoliteracy hemsida, är DHA den vanligaste strukturella fett som finns i hjärnan och den mest dominerande fettet i bröstmjölk. Om du inte eller kan inte amma ditt barn, är det så mycket viktigare att se till att han blir hjärnan öka livsmedel varje dag.

hälsosamma fetter

Omega-3 fettsyror som finns i livsmedel som lax, valnötter och berikade äggen kan bidra till att stödja friska DHA nivåer bortom eller i kombination med amning, enligt Parenting.com. Du kan också komplettera med fiskolja. Medan vissa organisationer tyder på att begränsa fettintaget börjar hos ålder 2, forskare vid Purdue University hävdar att barn under 5 år ska konsumera betydligt mer fett - omkring 30 procent av sina kalorier - för en sund tillväxt och utveckling, i synnerhet en frisk hjärna. Med barnfetma priser på uppgång, är det viktigt att uppmuntra motion och begränsa tomma kalorier; kan emellertid begränsa fett för småbarn har negativa konsekvenser senare i livet.

antioxidanter

Andra viktiga faktorer att tänka på för hjärnans hälsa hos småbarn är förmågan av kroppen för att skydda celler och vävnader från fria radikaler. Antioxidanter stödja kroppen för att skydda den känsliga hjärnvävnader, enligt vad som väntar. Livsmedel som innehåller mycket antioxidanter inkluderar bär - blåbär, björnbär och jordgubbar är oftast stora hits med småbarn - tillsammans med andra färgglada frukter och grönsaker. Nötter och frön är också en stor källa till antioxidanter som vitamin E, som kan skydda hjärnceller från normalt slitage.

Andra Brain-Öka Foods

Mineraler som järn spelar också en viktig roll i hjärnans utveckling genom toddler år, enligt Dr Greene. Måttligt låga järnnivåer - inte tillräckligt låg för att orsaka anemi eller andra uppenbara bristsymptom - har kopplats till ADHD, enligt forskning som publiceras i "Archives of Pediatics och Adolescent Medicine" i december 2004. Kolin är en annan viktig näringsämne för hjärnans utveckling som kan hittas i livsmedel som ägg, broccoli, magert nötkött och bönor. Komplexa kolhydrater och fiber, som kan hittas i hela korn och grönsaker, är också viktiga för friska hjärnans funktion och utveckling.