XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Även om det finns många säkra och effektiva backpacking spisar på marknaden, många kommer med en rejäl prislapp. Oavsett om du vill utforma en för skojs skull eller för att spara pengar, är en hemmagjord backpacking spis en alternativ lösning för en varm måltid på spåret. Hemlagad backpacking kaminer kan skapas med återvunnet material som du kanske redan har omkring dig hem.

Design

Bestäm vilken typ av bränsle som du vill bränna i kaminen. Små, lätta pellets arbetar i en mängd olika utföranden. Denaturerad alkohol brinner varmare, men kräver bränslebehållare för lagring och en mer komplex spis design. Bestämma vilka delar du har till förfogande för att bygga från. Soda, kaffe och livsmedelsburkar används ofta för att göra hemgjord backpacking aminer. Se till att du skölja och rengöra burkarna ordentligt före användning. Du kanske också vill fila ner några skarpa kanter. För en pelletskamin, 8 oz. burkar fungerar bra. Du kommer att behöva borra 1/8 tums hål var 2o inches runt omkretsen. De bör vara ca 1/4 tum från botten av burken. Runt toppen av burken, borra 1/16 tum hål, 1/2 tum från toppen, varje halv tum. Ju mer luft som din eld kan få, desto varmare kommer det att brinna. För att använda spisen, bara släppa i en bränslepellet, tända den och placera potten direkt ovanpå burken. Alternativt, utforma en alkohol kaminen med två läskburkar. Skär runt omkretsen av var och en kan med hjälp av en mattkniv. Klippa ungefär en tum från botten av burken med din mattkniv. Gör rent, snyggt snitt så att de två delarna kan passa ihop. Borra ett hål i mitten en av bottnarna (detta kommer att vara "top"). Använda en nål eller häftstift att stansa små hål runt den yttre omkretsen av den övre. Fyll Basen kan med perlit, isolering eller bomullstussar för att suga upp överskottsbränsle. Gör sex till åtta vertikala snitt runt toppen innan skjuta två kan bottnar tätt tillsammans (med bottnarna utåt). Häll en liten mängd alkohol in i kaminen genom centrumhålet, genom att använda bara tillräckligt för att täcka botten.

ytterligare överväganden

Designa din spis samtidigt hålla i minnet där du kommer att använda det och vad du kommer att laga mat på det. Vill du ha en konstruktion som kan producera tillräckligt med värme för att koka vatten i klimat du kommer att använda den i. Kan utforma leder värme i ett litet område, vilket skapar en snabb koka, men det är också smal och kan bara stödja små krukor på en helt plan yta. Mode en upphöjd rack från en klädhängare för att skapa mer utrymme mellan potten och lågor för att minska värmen. Säkerställa tillräcklig ventilation i din design vid basen och toppen för pelletsbränsle och topp endast för flytande bränsle. Använd en bit tunga aluminiumfolie formas till en skål för att screena vinden och fokusera värmen på potten.

Säkerhetsåtgärder

Testa alltid din hemgjorda spis hemma innan du tar ut det på spåret. Var ytterst försiktig vid förvaring och hantering av flytande bränsle som är mycket brandfarligt och farligt. Använd rundbottnade kastruller med tättslutande lock för att maximera effektiviteten i kaminen.