XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Boswellia & amp; Curcumin för inflammation

Inflammation är en naturlig process kroppen använder för att kämpa mot främmande inkräktare såsom bakterier och virus. Men följer också vissa sjukdomar, inklusive reumatoid artrit och andra gemensamma villkor, såsom osteoartrit och gikt. Skador såsom stukningar eller ledband tårar kan också utlösa inflammation i närheten av skadan. Boswellia och curcumin är två naturliga växtprodukter som kan hjälpa till att lindra smärta orsakad av inflammation. Rådgör med din läkare för att avgöra om att lägga till dessa örter till din regim är lämplig för dig.

symptom

När en gemensam eller annan kroppsdel ​​blir inflammerad, immunceller släpper naturliga kemikalier som orsakar ökat blodflöde, producerar rodnad och värme i huden. Svullnad också utvecklar och nerver kan bli irriterade, vilket orsakar lokaliserad smärta. Leder ibland blir stela och du kan ha svårt att flytta den delen av kroppen. Muskler som är förknippade med det gemensamma kan också påverkas, vilket resulterar i obehag över ett större område.

Boswellia

Boswellia, även kallad indisk rökelse, används i traditionell indisk medicin, eller Ayurveda, för att behandla artrit och andra störningar. Dess aktiva ingrediens, boswellic syra, hämmar ett enzym som är involverat i inflammation. Det kan också undertrycka produktionen av immunceller av naturliga kemikalier som orsakar inflammatoriska förändringar. I en artikel publicerad 2006 i "The Indian Journal of Pharmacology," Dr S. Sontakke och kollegor rapporterade om en kontrollerad studie av 66 patienter där Boswellia extrakt lättad smärta av inflammatorisk artros.

curcumin

Curcumin är den biologiskt aktiva ingrediensen i gurkmeja, en krydda som används i kinesisk och indisk traditionell medicin för att bekämpa artrit. Liksom Boswellia har curcumin antiinflammatoriska egenskaper, som verkar för att hämma inflammatoriska kemikalier som produceras av immunceller. Curcumin är också en antioxidant, avlägsna fria radikaler från kroppen. Dessa kemikalier är naturliga biprodukter av metabolism som kan skada DNA och skada cellmembran. En studie publicerad i 2006 av Dr S. Lev-Ari och kollegor i "Rheumatology" som beskrivs curcumin som fördelaktigt för patienter med artros. Det förbättrade den positiva effekten av receptbelagda läkemedel.

rekommendationer

Både Boswellia och curcumin extrakt anses säkra naturläkemedel och båda finns i kapselform från hälsokostbutiker. Den vanliga dosen av antingen curcumin eller Boswellia är 400 till 600 mg, tre gånger dagligen. Boswellia har inga kända biverkningar, men gurkmeja eller curcumin extrakt kan ha blodförtunnande aktivitet. Dessutom kan vissa människor utvecklar en allergi mot antingen ört. Rådgör med din läkare för att avgöra om dessa växtbaserade preparat är lämpliga för dig.