XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man andas efter ett träningspass


Det kan vara frestande att stanna och helt vila efter en hård träning - kroppen är trött och så är du. Men innan du checkar ut efter träningen, ge din kropp tillräckligt med tid att ordentligt svalna. Korrekt andning efter ett träningspass kan ge dig en chans att hämta andan, men det saktar också din andning, minskar kroppens syre och hjälper dig att slappna av, enligt Cleveland Clinic. Hämta andan och återställa din kropp innan träningen är verkligen över.

Instruktioner

1 Ligg på en träningsmatta. Placera handen över magen.

2 Rita i ett andetag genom näsan, dra luften djupt in i din mage så att du ser din hand ökar. Andas in och räkna till sju.

3 Tryck ut luften genom munnen och räkna till åtta och upprepa cykeln under minst fem cykler eller så länge som du behöver för att känna sig avslappnad och som om du har fångat andan efter en kraftfull träning.

4 Stå upp och engagera sig i en post-workout stretching rutin som du fortsätter att andas. Sträck vart och ett av de stora muskelgrupperna, med fokus på avkoppling du förlänga och sträcka armar och axlar, rygg och bröst, core och ben i taget.

5 Använd buken eller diafragma andning som helst du känner andfådd eller om din kropp inte får det syre som den behöver. Det är också ett utmärkt sätt att sänka stressnivån.

Tips

  • Låt din läkare om du rutinmässigt har svårt att andas efter ett träningspass. Du kan ha ett tillstånd som kallas ansträngningsutlöst astma, för vilka det finns behandlingsalternativ, såsom en räddning inhalator, för dina symptom.