XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En bensår är i grunden ett öppet sår som inte går iväg på egen hand. Du kan uppleva viss svullnad, smärta och klåda på platsen för dina bensår. Eftersom bensår kan vara besvärande, du vill hitta ett sätt att bota dem. Läs vidare för att lära mer om hur man kan bota bensår.

Instruktioner

1 Besök din läkare. Din läkare kommer sannolikt att köra en serie tester, såsom datortomografi eller röntgen, för att bekräfta diagnosen och ta reda på orsaken till bensår.

2 Ta antibiotika. Om det öppna såret är infekterat, måste du ta antibiotika för att behandla magsår.

3 Använd förband som tillhandahålls av din läkare. Att bota bensår, kommer din läkare måste du svepa benet i speciella förband medicinska. Förbanden komprimera sår och stoppa svullnad.

4 Applicera en aktuell grädde till bensår. Din läkare kan föreslå att använda Neosporin dagligen för att hjälpa till att läka bensår.

5 Håll dig frisk hemma. Efter att ha följt läkare, kommer du vill behandla och förebygga bensår genom att öva goda hälsopraxis. Håll såret rent, dricka mycket vatten, motionera regelbundet och äta en välbalanserad kost.

Tips

  • Om du är benägna att bensår, kan din läkare rekommendera ASA-behandling. ASA-behandling innebär att man tar en dos av acetylsalicylsyra för att förhindra blodproppar.
  • Ibland kan du behöva behandla den underliggande orsaken till benet sår att framgångsrikt bota den. Detta är sant i fallet med bensår på grund av dålig cirkulation, hypertoni och diabetes.