XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

3 typer av baljväxter


Baljväxter är växter med frön som utvecklar inne skida. De innehåller höga nivåer av protein tillsammans med en rad av vitaminer och mineralämnen och är en stapelvara för vissa vegetarianer. Fröna från baljväxter är typiskt äts av människor medan bladen av anläggningen ofta ges till djur såsom hästar och nötkreatur. Baljväxter kan ätas färska, torkade eller kokta och har en lång hållbarhetstid.

bönor

Bönor såsom gröna bönor och limabönor är de oftast odlade grönsaker i en bakgård trädgård. Antalet böna sorter räknas vara i tusental och vissa anses delikatesser på restauranger runt om i världen. Bönor växa i en av två former: buske eller stolpe. Bönor kan konserverad, fryst eller lagras i en sval och torr plats.

ärtor

Ärtor produceras i baljor som skalade liksom i ätbara skida såsom snö ärter eller socker-snaps. Ärter är rik på vitamin A, C, tiamin, folat, järn och fosfor och mycket låg i kalorier. Snö ärter är också rik på kalcium men inte lika rik på protein som bönor är. Frysta ärtor behålla sitt näringsvärde och smak medan konserverade ärtor tenderar att förlora lite av sin smak på grund av konserveringsprocessen. Ärtor bör inte förvaras torrt som sockerhalten vänder sig till stärkelse.

linser

Linser är små frön odlas i baljor. Varje pod innehåller en eller två lins frön av en rund eller oval form. Linser är populära ingredienser i soppor och stuvningar och de absorberar och behåller smaker från kryddor väl och koka snabbt. Denna typ av utsäde är hög i fiber som är känt för att minska kolesterolnivåer. Linser hjälper också till att hålla blodsockernivån från spiking. Rik på järn, linser bidra till att öka energi och din ämnesomsättning.

jordnötter

Även jordnötter anses ofta vara en mutter, de är i själva verket en baljväxt. Jordnötter växer under jord medan nötter växer på träd. Jordnötter är rik på protein och innehåller många mineraler, såsom mangan, koppar, magnesium, järn, fosfor, kalium, zink, selen och tryptofan. Jordnötter används vanligen för framställning av jordnötssmör och jordnötsolja som används för matlagning.

soja~~POS=TRUNC

Sojabönor, när de konsumeras, kan hjälpa till att sänka LDL-kolesterol. Enligt Elements för hälsa, kan ett dagligt intag av 25 g sojaprotein minska kolesterol med 6 procent. Ingredienser i sojabönor tros också för att skydda konsumenterna mot vissa typer av bröst- och prostatacancer.