XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Portfolio Diet


Sänka kolesterol för att minska risken för stroke, hjärtsjukdomar och död är en hög prioritet för många människor. Portföljen diet utvecklades som ett resultat av en studie som testade hypotesen att kombinera livsmedel som individuellt sänka kolesterolhalten i en diet skulle öka den totala kolesterolsänkande effekt på kroppen.

Ursprunget till portfoliodieten

En artikel i Washington Post skriven av Sally Squires säger David Jenkins, MD, professor i nutrition och metabolism vid University of Toronto utvecklat begreppet portfölj dieten. Dr. Jenkins tror mat kan användas för att minska kolesterolhalten i blodet, vilket leder till en minskning av risken för hjärtsjukdom.

Anslag till forskning för dieten kom från den kanadensiska regeringen, Unilever (skaparna av Ta kontroll, en kolesterolsänkande margarin) och Almond Board.

Portföljen Diet är lika effektiva som Statiner

Enligt den amerikanska National Library of Medicine, är statiner läkemedel som används för att sänka kolesterol. De rekommenderas inte för personer med leversjukdom. Statiner kan orsaka muskelproblem och kan interagera negativt med andra läkemedel.

En studie utförd av Clinical Nutrition och riskfaktor Ändring Center of St Michael och rsquo; s Hospital i Toronto, Kanada om direkt jämförelse av en diet portfölj av kolesterolsänkande livsmedel med statiner i deltagare med högt kolesterol, drog slutsatsen att det inte fanns någon signifikant skillnaden mellan de uppnådda med statiner resultat och de resultat som uppnåtts med portfölj diet.

Fördelar med portfoliodieten

Dessa studieresultat innebär Portfolio dieten, under medicinsk övervakning, har potential att bli ett lönsamt alternativ för dem som inte kan tolerera eller föredrar att inte ta statiner.

Portföljen kost kan vara svårt att följa

The Washington Post säger att portföljen dieten fick sitt namn eftersom den består av en portfölj av olika kolesterol kämpar livsmedel. Dock är kosten restriktiv förbjuder konsumtion av kött, ägg, fågel, fisk och mejeriprodukter. Dessa riktlinjer skulle vara svårt att följa eftersom de inte tillåter många livsmedel som är en normal del av många människor och rsquo; s-dieten. I Washington Post, Alice Lichtenstien, ordförande för American Heart Association och rsquo; s sade nutritionskommitté, och ldquo; Den och rsquo; s verklig utmaning för människor att stanna på denna typ av kost & rdquo.

Portfolio äter planen

Kosten riktlinjer portfölj, enligt The Almond Board, bör inte innehålla mer än sju procent av kalorier från mättat fett, vilket motsvarar mindre än 200 mg kolesterol som en del av en 2000-kalori per dag diet.

Kraven på kosten är följande: 30 gram nötter (välj nötter låg halt av mättat fett), 20 gram kostfiber (havre, korn, vissa frukter och vissa grönsaker), 80 gram soja (tofu, sojamjölk, sojakött alternativ) och 2 gram växtsteroler (Benecol, Take Control). De livsmedel som förtecknas är förslag.

Ät fem till nio portioner frukt och grönsaker. Ät inte mejeriprodukter, kött, fågel, fisk och ägg. Om du måste ha ägg, använda ägg substitut eller äggvita. Om du måste ha kött, konsumera bara magert för att hålla din konsumtion av mättat fett ner.