XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man undviker Gäspa


Forskarna är inte riktigt säker på varför vi gäspa. Ibland gäspning vi när vi är uttråkade, trött, eller när vi ser någon annan gäspningar. Forskare teoretisera att vi gäspar eftersom våra lungor är låg på syre. Trots orsaken, någon gång i ditt liv du säkert gäspade vid en obekväm tid. Du var antingen i mitten av ett viktigt telefonsamtal, ger en presentation, eller underhållande din dag vid middagen, och erfarenheten var besvärliga och pinsamt. Det finns flera saker, dock att du kan göra för att stoppa gäspningar.

Instruktioner

1 få tillräckligt med sömn. Gäspningar kan vara en indikator på att du inte får tillräckligt med sömn eller att du inte får vilsam sömn. Gör ditt sovrum en bekväm plats att vila. Använd en fläkt eller vitt brus maskin i ditt rum för att överrösta bakgrundsljud, eller om du tycker att det är svårt att sova i tystnad.

2 distrahera dig själv. Håll dig underhöll att förhindra tristess från att krypa upp på dig och orsakar dig att gäspa. Spela ett spel, lyssna på musik, titta på en film, läsa en bok, etc. Om du känner en gäspning komma på, snabbt tänka på något annat.

3 Ta ett djupt andetag. Eftersom syrebrist kan vara en bidragande faktor till gäspningar, bör ett par djupa andetag stävja gäspningar.

4 dricka lite vatten. Dricka ett glas vatten kan hjälpa dig att andas normalt och undertrycka en gäspning.