XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Nordamerika välsignad med några stora dykplatser, från varma och klara vattnet i Florida till kyligare men inte mindre spännande marina miljön i nordvästra USA. Med så många dykplatser att välja mellan, är det konstigt amerikanska och kanadensiska dykare någonsin gå någon annanstans.

Molokini Crater (Maui, Hawaii)

Molokini är en halvmåne-formad ö som är allt som återstår av kanten av en gammal vulkankrater. Kratern är bra för rekreation eller tekniska dyk, och rockor är regelbundna besökare.

USS Oriskany (Pensacola, Florida)

Den Oriskany är en gammal hangarfartyg som medvetet sänktes för att fungera som ett artificiellt rev och dyka vänliga vrak. Cockpit sitter på 135 fot, gränsen för erfarna sportdykare.

U-352 (Crystal Coast, North Carolina)

Denna tyska U båt skadades i strid med en kustbevakningen fräs i 1942. I stället för att riskera sin fångst, hennes besättning sank och sjönk henne, lämnar en relativt intakt ubåt vrak i ungefär 110 fot vatten.

Cage Dykning (San Francisco)

En annan typ av dykning är att få in en anti-haj bur och få upp nära och personligt med en vithaj. Den heter "bur dykning," och San Francisco är en av de bästa platserna i världen för det.

Blue Grotto (Williston, Florida)

Blå Grottan är den största klart vatten grotta i Florida, med djup på upp till 100 fot. Det är en stor grotta och tillräckligt stor för att vara säkra för lekmän.

Whytecliffe Marine Park (Vancouver, British Columbia)

Vancouvers bästa dykplats är rik med en mängd av marint liv, inklusive den gigantiska Stilla bläckfisk.