XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är chanserna för en vasektomi misslyckas?

När de är säkra på att de inte vill ha barn, börjar många människor som söker effektiva och långsiktiga preventivmedel lösningar. Manlig sterilisering, kallad vasektomi, är en permanent form av preventivmedel. Under en vasektomi, är en mans sädesledaren skärs, bundet, flamberats eller avstängd för att förhindra spermierna från att komma in hans utlösning under sex. Vasektomi förfarande är snabbt och återhämtning är också snabb, med de flesta män återvänder till sina normala rutiner inom en vecka. Emellertid är vasektomi inte alltid perfekt, och ibland män kan fortfarande att impregnera sina partner efter ingreppet.

Sperm överlevnad och Läckage

Inom cirka tre månader efter vasektomi måste män återvända till sina läkare att få sina spermier kontrolleras och att kontrollera att deras ejakulatet är fri från sperma. På detta kontor besök, kan vissa män fortfarande har spermier i ejakulat. Spermier kan leva i den lilla rör med en mans reproduktiva systemet i flera månader efter vasektomi. Läkare rekommenderar att par undvika oskyddat sex under denna tid, eller graviditet kan leda till.

Efter de första månaderna, är en primär orsak till vasektomi misslyckande när sperma läcka ut ur den avskurna ändan av sädesledaren, skapa en ny kanal och ange en mans reproduktiva systemet och ejakulerar. Detta är mycket sällsynt, men det kan leda till graviditet. En studie som publicerades 2004 i tidskriften "BioMed Central Urology" fann att vasectomies använder kauterisation för att stänga sädesledaren har högre långsiktig framgång. Kauterisation använder mycket höga temperaturer för att täta ändarna på vas deferens stängda, vilket kan minska risken för spermier läcker ut ur vas.

Chansen för fel mellan sex och 72 veckor

Forskare från CDC ifråga över 500 fertila kvinnor om sina erfarenheter med graviditet efter deras partner hade en vasektomi. Kvinnorna kontaktades periodvis under fem år. Av 540 kvinnor, inträffade sex graviditeter inom fem år, allt mellan sex och 72 veckor efter vasektomi. Tre föreställningar ägde rum inom 10 veckor efter vasektomi, vilket tyder på att spermier fortfarande livskraftig i mannens systemet. De andra tre graviditeter inträffade vid 20, 66, och 72 veckor efter vasektomi. Forskarna drog slutsatsen att felfrekvensen för varje 1.000 vasectomies var 9,4 procent under det första året, och 11,3 procent för år två till fem år.

Chansen av misslyckande efter 72 veckor

I CDC-studien, observerades inga graviditeter rapporterats mellan 72 veckor och fem år efter vasektomi. CDC Författarna erkänner att vasectomies misslyckas efter fem år, även om de inte följer det i sin studiepopulationen. Sammantaget vasectomies är mest sannolikt att misslyckas under det första året efter ingreppet, vanligtvis inom de första månaderna.