XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan Primrose Oil Stärka Hypothalamus Gland?

En hälsosam hypotalamus producerar regulatoriska hormoner för kroppen att fungera korrekt. Nattljusolja är ett supplement med en mängd potentiella hälsofördelar, och det kan förbättra din hypotalamus funktion i vissa fall. Det säkraste sättet är att rådfråga din läkare om du har symptom på ett hälsotillstånd i samband med en svag hypotalamus.

Funktioner och Disorders i hypotalamus

Din hypotalamus övervakar grundläggande känslor som hunger, törst och sexlust. Det är viktigt för tillväxt och utveckling, och det signalerar din binjuren att producera hormoner som svar på stress. Ett tillstånd som orsakar eller orsakas av en svag hypotalamus kan kräva läkarvård. Du kan behöva operation för att avlägsna en hypotalamus tumör. Hormonbehandling kan vara nödvändigt om din hypothalamus villkoret är kronisk.

Bakgrund på Primrose Oil

Primula, eller nattljus L., växer under större delen av USA och Kanada, enligt US Department of Agriculture. Nattljusolja kan vara fördelaktigt för eksem, bröstsmärtor och cystor, diabetes och reumatoid artrit, enligt MayoClinic.com. Nattljusolja kan hjälpa behandla osteoporos, vilket kan bero på en svag hypotalamus. Vissa individer ta jättenattljusolja för att behandla fetma, vilket är en möjlig komplikation av otillräcklig hypotalamiska funktionen. Däremot bevis inte visar att detta tillägg är effektiv.

Nattljusolja och Orsaker till en svag Hypotalamus

Nattljusolja påverkar inte några av orsakerna till en svag hypotalamus, bland annat ätstörningar som anorexi eller bulimi, tumörer, eller skallskador från olyckor, enligt University of Maryland Medical Center. Undernäring är en möjlig orsak till hypotalamus störningar, och jättenattljusolja kan förhindra eller bota en brist på omega-6 fetter. Gamma-linolensyra, en essentiell omega-6 fett, är den aktiva ingrediensen i jättenattljusolja, enligt MayoClinic.com. Var noga med att rådfråga din läkare innan du tar nattljusolja eller någon annan supplement.

överväganden

En daglig dos för vuxna av omkring 2 till 8 gram jättenattljusolja har en liten risk för lindrig gastrointestinala besvär, enligt University of Maryland Medical Center. Jättenattljusolja kan interagera med blodförtunnande, antidepressiva, blodtryck och anti-beslag läkemedel. Nattljusolja inte nödvändigtvis stärka hypotalamus körteln och det bästa alternativet är att be din läkare om dina medicinska problem. Medicinska ingrepp kan oftast förhindra komplikationer från en låg fungerande hypotalamus.