XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Lämna in ett klagomål mot en ortodontist är inte svårt när du har nödvändig information. Försök att uttömma alla andra möjligheter innan ansökan ett klagomål mot en ortodontist och kontrollera villkoren i ditt kontrakt, om du skrev en före behandlingsstart. Din ortodontist bör leva upp till din ursprungliga avtalet och ge dig en rimlig standard av vård. Om han / hon inte har gjort det, då är fullt berättigad att lämna in ett klagomål.

Instruktioner

1 Förbered ditt fall. Tänka på varför du inte är nöjd med den tjänst som tillhandahålls. Har slutresultatet skiljer sig från de förväntade resultaten diskuteras under din första konsultation? Var dina förväntningar för din tandreglering realistiska? Var du debiteras ytterligare avgifter under loppet av behandlingen? Granska e-post, röstmeddelanden, ett undertecknat kontrakt, fotografier och / eller anteckningar från mottagningsbesök eller diskussioner. Du kommer att behöva dessa för att lämna in ett klagomål mot en ortodontist men bör undersöka följande steg först. Ta anteckningar och identifiera områden där din ortodontist kan ha misslyckats att ge en viss nivå av service.

2 Få en andra (eller tredje) yttrande. Hitta 1-2 ortodontister som ger kostnadsfri rådgivning och schemalägga möten. Fråga ortodontister vilken kur de skulle rekommendera. Gör de tror att dina tänder och leende kan förbättras? Be om en avgift offert, och fråga vad avgiften skulle täcka. Förklara tidigare behandling hittills och oro. Bra orthodontists kan ge förslag på hur man ska gå innan du lämnar in ett klagomål mot en ortodontist.

3 Tala med din ortodontist. Innan du lämnar in ett klagomål mot din ortodontist, tala med honom / henne om din behandling. Diskutera dina ursprungliga förväntningarna och varför du är besvikna med den servicenivå som du fått. Se noterna du utarbetats under steg 1. Be din ortodontist att återuppta eller fortsätta behandlingen, utan extra kostnad, för att besvara dina frågor. Om din ortodontist balkar eller vägrar att göra det, lugnt informera dem om att du kommer att undersöka alternativ och kan lämna in ett klagomål. Om din ortodontist är öppen för diskussion, men önskar att ta ut en avgift, kan du överväga att förhandla.

4 Begär en peer review. Din statens dental samhället (se Resurs nedan för länk) kommer att samla en grupp av kamrater att granska ditt fall (inklusive huruvida avgiften var överdriven), träffa både du och din ortodontist, och rekommenderar ett resultat. De kan även lämna in ett klagomål mot en ortodontist efter att de avslutar sin granskning.

5 Gör en anmälan. Varje stat har olika organ som övervakar ortodontister. I New York, utbildningsverket övervakar fel i yrkesutövningen och disciplin för ortodontister (se länk i Resurs nedan). Se över förfarandena och formulär som du behöver för att fylla i för att lämna in ett klagomål mot en ortodontist.

6 Upptäck rättstvister. Som en sista utväg, om du inte är nöjd med resultatet av steg 4 och 5, kan du överväga att stämma din ortodontist. Eftersom detta är ett dyrt alternativ, försöka få en kostnadsfri konsultation från en advokat för att avgöra om du har en potentiell fall.

Tips

  • Försök att kommunicera med din ortodontist skriftligen och behålla kopior av all korrespondens. Om via e-post, begära ett läskvitto och spara den för framtida bruk. Om sändningen via snigelpost, skicka brev med en rekommenderad försändelse.
  • Var försiktig med att publicera negativa budskap på internet - stick till fakta och inte personligen attackera din ortodontist. Du kan dela din negativa erfarenheter genom word-of-mouth och varna andra överväger tandreglering.
  • När du börjar processen för att lämna in ett klagomål mot en ortodontist, kommer din relation med din ortodontist förmodligen förändras. Var beredd och avgöra om du vill fortsätta behandlingen med din nuvarande ortodontist eller skulle föredra att få en ny.