XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
agar Diet

Agar har använts i asiatisk matlagning i hundratals år. Agar kommer från alger som växer på de steniga områdena tidvatten i Japan, Kina och Sri Lanka. Agar är vit och halvgenomskinliga; det är tomt på socker, stärkelse, soja, majs, gluten, jäst, vete, mjölk, ägg, biprodukter från djur eller konserveringsmedel, enligt VegetarianLoveToKnow.com. Det är en vegetarisk glädje, finns i torkade remsor, pulverform eller som flingor. Som med alla kosttillskott, bör agar tas med råd och övervakning av din sjukvårdspersonal.

användningar

Enligt Michele Wanke av VegetarianLoveToKnow.com är agar används som fyllmedel i papperslimning tyg samt klarningsmedel i bryggning. Det används också som ett kosttillskott för att gå ner i vikt. Det används ofta som förtjockningsmedel för soppor, gelé och glass, samt ett bindemedel i puddingar och krämer.

Näringsvärde

Enligt QuiteHealthy.com, en 1-ounce portion, eller 28 gram agar innehåller 0,9 gram totalt fett, 87 kalorier, 22,93 gram kolhydrater och 1,76 gram protein. Mineralinnehållet i denna portion innehåller 177.19 milligram kalcium, 318,84 mg kalium, 6,07 mg järn och 28,92 mg natrium. Agar innehåller inget kolesterol.

fördelar

Agar fungerar som en aptitnedsättande; det blir gelatin när det är vått, sväller och ger en känsla av fullkomlighet. Detta dämpar din hunger, curbs din aptit och främjar viktminskning. Det är en rik källa av mineraler. Det är en hög-fiberprodukt med en laxerande effekt som hjälper till att reglera och rena tarmen.

Forskning

En studie av Hiromichi Maeda, et al utvärderade effekten av kombinationen av en agar diet med en konventionell japanska dieten för överviktiga patienter med glukosintolerans och typ 2 diabetes. Resultaten publicerades i 2005 i Diabetes Obese Metabolism Journal. Sjuttio-sex patienter tilldelades slumpmässigt en konventionell diet eller en konventionell diet med agar i 12 veckor. Båda grupperna kroppsvikt, kroppsfett, fettfördelning, body mass index, glykemisk kontroll, blodtryck, insulinresistens och fett och lipider mättes före och efter försöksperioden.

Resultaten avslöjade att den agar dieten producerade signifikant viktförlust beroende på upprätthållandet av reducerat kaloriintag och förbättrad metabolism.

överväganden

Agar är en bulk laxermedel som kan påverka dietary absorptionen av mineraler, protein och fett, enligt den ayurvediska Medicine webbplats. Ta agar på tom mage med minst 8 dl vatten. Följ upp med adekvat vätskeintag under dagen för att undvika biverkningar av tarmen eller matstrupen hinder. Agar ska inte tas under graviditet eller under amning. Diskutera eventuella mediciner du tar med din

läkare innan du tar agar.