XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad gör man när en Småbarn Griper

Småbarn ta på föremål de vill eftersom de ännu inte förstår vad det innebär att ha något eget. Gripa tag i också är en aggressivt beteende vanligare bland småbarn, påpekar AskDrSears.com. Det spelar ingen roll vad deras syfte - ungdomar behöver lära sig att de inte kan helt enkelt ta vad de vill, särskilt från någon annan. Även om det tar tid att lära sig sociala färdigheter, kan föräldrarna ta itu med problemet genom att avskräcka olämpligt beteende och lära barnen att göra bättre val.

Gå in

Om en leksak tillhör ditt barn eller en lekkamrat, hennes greppa det från ett annat barn kan kräva åtgärder från din sida. Om det behövs, gå in och ta försiktigt bort leksaken från ditt barns händer och returnera den till barn som leker med det första. AhaParenting.com redaktör och klinisk psykolog Laura Markham föreslår tålmodigt men bestämt förklara för ditt barn att greppa är inte tillåtet. Låt henne veta att du förstår att hon vill leka med leksaken men att hon måste vänta på sin tur. Senare, beröm ditt barn när du märker henne försöker dela.

användning distraktion

Om någon barnet vägrar att kompromissa under en fejd över en leksak och ditt barn insisterar på att ta tag bort, försöka få honom intresserad av en annan leksak. Ofta kan du rita ett litet barn uppmärksamhet bort från en aktivitet till en annan. Småbarn har kort uppmärksamhet så att få ditt barn att leka med en annan leksak ska vara enkelt. Men när distraktion misslyckas, kan du behöva ta bort ditt barn från inställningen för några minuter tills humöret svalna. Erbjuder sig att handla leksaker är ett annat sätt ungdomar kan lösa konflikten på ett vänligt sätt.

Tillåt Exploration

Småbarn vilja beröra föremål som de utforskar. Problemet är ibland ta på föremål de inte borde såsom mammas mobiltelefon eller en bärbar dator. Även om du inte ska låta ditt barn att ta på allt hon vill, lära henne att röra objekt på ett ändamålsenligt sätt. Till exempel visar henne hur man lätt röra på mellanslagstangenten på datorns tangentbord med fingret. Små barn tycker om att göra vad de ser vuxna gör och när du inte kan låta ditt barn leka med din dator, kan du ge henne möjlighet att se hur det är att röra den. Eftersom du inte vill att berätta henne "nej" hela tiden, det hjälper att komma med alternativ.

Sätt saker utom räckhåll

Ta tag i något inom räckhåll är en naturlig del av ett barns utveckling. Småbarn gillar att utforska och hitta det frestande att ta på vad lockar deras intresse. Eftersom många av dessa objekt är farligt, är det dags att sätta objekt som små fingrar inte borde ta väl utom räckhåll. Titta runt ditt hem för att identifiera objekt som du inte vill att ditt barn att ta tag i. Till att börja med, ta bort objekt från låga hyllor, dölja sladdar utom synhåll, slips blinda sladdar upp högt och ta bort värmeljus från eluttag rekommenderar NestleBaby.