XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Orsaker till minnesförlust Annat än Alzheimer & # 039; s

Människor är beroende av minne för att komma ihåg vad man ska göra i dag och vad som hände under sin barndom. Food and Drug Administration (FDA) att när människor blir äldre, de har en svårare att komma ihåg information. Men vissa störningar kan orsaka minnesförlust, som påverkar en persons förmåga att lära sig nya minnen eller hämtar lagrade minnen. Medan Alzheimers sjukdom, en typ av demens, orsakar minnesförlust, kan andra tillstånd i hjärnan orsaka tillfällig eller permanent minnesförlust.

alkohol~~POS=TRUNC

När en person dricker, påverkar alkoholen deras kognitiva förmågor. National Institute on alkoholmissbruk och alkoholism (NIAAA) säger att när folk dricker stora mängder alkohol på fastande mage, kan de ha en blackout. Under en blackout, kan man inte komma ihåg vad som hände. Mayo Clinic konstaterar att minnesförlust från alkohol är en reversibel typ av minnesförlust om användarna sluta innan de blir beroende av alkohol. För mycket alkohol kan dock resultera i en tiaminbrist. Alkohol hindrar kroppen från att bryta ner tiamin ordentligt, så även om en person har en sund diet, stor alkoholkonsumtion resulterar i en brist. En tiaminbrist resulterar i en neurologisk sjukdom som kallas Wernicke-Korsakoff syndrom, som påverkar patientens förmåga att minnas och lära.

Mental hälsa

Människor går igenom svåra perioder i livet kan ha problem med minnet. Till exempel kan människor som arbetar med depression, ångest eller stora mängder av stress blir glömsk eller har problem att koncentrera sig, vilket försämrar deras förmåga att lära sig ny information. Mayo Clinic säger att minnesförlust med psykisk ohälsa är ett problem bland äldre vuxna. När tillståndet löser ska patienten inte har problem med minnet längre. FDA konstaterar att sömnbrist från stress kan också orsaka minnesproblem.

Förhållanden som skador på hjärnan

Beläget i tinningloben i hjärnan, som är i öronen, spelar hippocampus en viktig roll i minnesbildning. Hippocampus tar kortsiktiga minnen och omvandla dem till en långsiktig eller permanent, minnen. När skador uppstår på hippocampus, är den processen avbryts, vilket resulterar i minnesproblem. Mayo Clinic konstaterar att en mindre skallskada, där patienten upprätt inverkan på huvudet, orsakar tillfällig minnesförlust. En brist på syre i hjärnan, såsom från en nära drunkning erfarenhet, få cellerna att dö i hjärnan, vilket kan resultera i minnesproblem. Hjärntumörer ligger på tinningloben och kirurgi som stör vävnaden i tinningloben kan också orsaka minnesförlust. Minnesförlust kan inträffa när en patient har kramper i denna region av hjärnan.

Sjukdomar och infektioner

Vissa sjukdomar och infektioner som påverkar hjärnan kan störa normal hjärnfunktion, vilket resulterar i minnesförlust. Vissa infektioner som orsakar minnesförlust började som sexuellt överförbara sjukdomar, såsom hiv och syfilis. Infektioner som tuberkulos och borrelia kan också skada en persons minne. National Institutes of Health (NIH) konstaterar att sjukdomar som orsakar en förlust av hjärnceller, såsom Huntingtons sjukdom, Parkinsons sjukdom och multipel skleros, orsakar minnesförlust hos patienter.

Mediciner och behandlingar

Vissa läkemedel kan orsaka minnesförlust från användning. Exempelvis ångestdämpande mediciner, såsom bensodiazepiner och barbiturater, kan orsaka problem med minnet. Patienter som genomgår behandling för cancer, såsom strålning, kan ha minnesförlust. Problem med minnet kan förekomma efter kemoterapi, enligt NIH. Elektrokonvulsiv behandling, en typ av behandling för svår depression, kan orsaka tillfällig minnesförlust.

närings~~POS=TRUNC underskott

Saknar vissa näringsämnen kan orsaka problem med minnet. Till exempel, inte tillräckligt vitamin B12, som upprätthåller nervceller, resulterar i minnesförlust. Mayo Clinic påpekar att vitamin B12 är en vanlig bland äldre vuxna. Vitamin B1, eller tiamin, kan brist också orsaka minnesförlust.