XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur att resa med Parkinsons & # 039; s

Med Parkinsons sjukdom betyder inte att du inte kan resa; Det betyder helt enkelt att du behöver spendera lite extra tid att planera din resa. Beroende på utvecklingen av din sjukdom, kan du behöva göra särskilda boende, oavsett om du reser med bil, båt, tåg eller flyg. Nyckeln är att vara så förberedd som möjligt för att minimera stress och risk och för att säkerställa din resa går så smidigt som möjligt. Alltid få din läkares godkännande innan du reser med Parkinsons eller någon annan kronisk hälsotillstånd.

Steg 1

Res med en kamrat när det är möjligt. Om du reser ensam, undersöka kapitlen i National Parkinson Foundation Center i destinations du reser till om du behöver stöd, information om läkare eller sjukvård eller tips om utforska din plats på ett säkert sätt.

Steg 2

Ring flygbolaget i förväg och begära en gång säte som är nära ett badrum, och en rullstol om du behöver för att gå ett stort avstånd till din plan. Om du reser med båt eller tåg, bekräfta att du har tillgång till en rullstol vid behov, och se till att det finns tillräckligt med utrymme ombord om du ska sitta i din egen rullstol.

steg 3

Begär en handikappad åtkomliga rum på bottenvåningen när du bokar ditt rum. Bekräfta dessa arrangemang dagen innan du lämnar för din resa.

steg 4

Packa nödsituationer kontaktuppgifter och ha den till hands hela tiden. När det är möjligt, bära den direkt på din person. Detta inkluderar läkarens namn och nummer, försäkringsinformation, nödnummer och en lista över alla dina mediciner. Också lämna en kopia med en släkting eller vän hemma.

steg 5

Bär dina meds på din person, i sina ursprungliga behållare, oavsett vilken transport du använder när du reser. Bagaget kan förloras eller din medicinering kan annars bli otillgängliga. Om du måste resa med flytande medicin, få ett meddelande från din läkare innan du försöker att flyga för att undvika eventuella förseningar går igenom säkerhetskontrollerna.

steg 6

Bär med dig mer än tillräckligt med läkemedel för att hålla hela din resa. I fall du försenad från att återvända hem eller förlora din medicin, även bära en skriftlig recept från din läkare och vet namnen och doser om eventuella likvärdiga läkemedel i din destination om du reser ut ur landet. Några andra länder kommer inte hedra utländska recept och kan inte ordinera din nuvarande medicinering.

steg 7

Bär identifiering anger du har Parkinsons sjukdom, eller bära en medicinsk alert armband. Detta är särskilt viktigt om du är på flera mediciner, reser utomlands eller lider av ytterligare hälsoproblem.

steg 8

Inrätta en medicin rutin så fort du kommer till din destination. Använd en pillerburk eller annat system för att säkerställa att du kommer ihåg att ta dina mediciner i tid.

steg 9

Håll dig till din medicin schema, oavsett hur trött du känner efter ankomsten till din destination. Om inte resan är lång, är det bäst att fortsätta på nuvarande dosering, även om det har funnits en tid förändring. Dessutom kan jetlag öka något dåsighet du normalt upplever från dina mediciner eller som en normal komplikation av Parkinsons sjukdom, så vila upp en hel dag innan man börjar på någon sightseeing.

steg 10

Ta med egen mat och vatten om du planerar att vara borta från din stuga eller hotellrum för mer än ett par timmar. Inte fastna bort från ditt rum utan möjlighet att ta din medicin eller har ett mellanmål.

steg 11

Hålla balansen när man går genom att bära en ryggsäck eller midjeväska i stället för att en handväska eller axelremsväska. Detta bör bidra till att minska risken för att falla på grund av balans frågor i samband med Parkinsons sjukdom. Använd en rullande resväska om det är lättare än att bära bagage. Ännu bättre, vidta åtgärder för en skötare att hjälpa dig med dina väskor.

steg 12

Välj skor med gott om tå rum, bra stöd och halkfri gummiyttersidorna för att förhindra fall när du reser. Snubbla, halkar och faller är allvarliga komplikationer av Parkinsons, och det är särskilt viktigt att ha rätt skor medan okänd terräng. The Cleveland Clinic rekommenderar att man använder en käpp eller annan gång anordning för att hålla balansen, att lyfta fötterna från marken med varje steg och flytta försiktigt och långsamt när du byter positioner.

tips

  • När du planerar din resa, se till att lägga till extra tid för din resplan eftersom Parkinsons sjukdom kan bromsa dina rörelser och minska din förmåga att ta sig runt. Vila mycket på din resa, och inte försöka klämma in alltför många stopp på resan.
  • Boka din transport och logi i god tid före resan om du behöver särskilda boende om dessa resurser är begränsade. Var noga med att nämna din bokning agent som du har Parkinsons sjukdom, så att hon kan ge dig råd om någon extra dokumentation som du kan behöva eller eventuella rabatter du kan vara berättigade till.

Saker du behöver

  • pillbox
  • Ryggsäck