XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
leucin Överdosering

Leucin är en av de tre grenkedjiga aminosyror, tillsammans med isoleucin och valin, och anses vara en essentiell aminosyra hos människor. Essentiella aminosyror är de som du kan få bara genom din kost. Leucin kan hittas i en mängd olika livsmedel, inklusive soja, nötter, havre, bönor, linser, majs och ris. Leucin är också tillgängligt som ett näringstillskott. Intag av för mycket leucin kan orsaka vissa biverkningar. Tala med din läkare om leucin och de potentiella riskerna av att konsumera för mycket hälsa.

ackumulerande ammoniak

Enligt Herbs2000.com, kan höga mängder av leucin tillskott orsaka ammoniak för att ackumuleras i kroppen. För mycket ammoniak som cirkulerar i blodet kan orsaka vävnadsskada och eventuellt organsvikt. Levern och njurarna är särskilt känsliga för ammoniaktoxicitet eftersom de hjälper kroppen att filtrera bort överskott av ammoniak från blodet. Emellertid är den mängd leucin som krävs för att orsaka ammoniaktoxicitet extremt hög, vilket gör överdriven ackumulerande ammoniak som härrör från leucin tillskott osannolik.

pellagra

Pellagra är en vitaminbrist sjukdom som oftast resulterar från en niacin brist, även om höga halter av leucin kan också orsaka att inträffa. Pellagra kan göra människor mycket känsliga för solljus och kan ha många andra skadliga effekter. Enligt en 1978 studie publicerad i "The American Journal of Clinical Nutrition," överskott leucin orsakar en aminosyra obalans i kroppen som kan leda till uppkomsten av pellagra. Forskarna fann att ta extra vitamin B-6 minskar leucin nivåerna i kroppen och kan motverka symptomen av pellagra.

hypoglykemi

Leucin orsakar hypoglykemi, eller lågt blodsocker, i vissa människor, enligt Drugs.com. Leucin kan sänka blodglukosnivåer på grund av dess förmåga att stimulera insulinproduktion av bukspottkörteln. Hypoglykemi kan ha ett brett spektrum av biverkningar, av vilka några är allvarliga, enligt PubMed Health. Tala med din läkare om leucin om du har diabetes eller något annat tillstånd som påverkar kroppens förmåga att producera insulin och reglera blodsockret.

gastrointestinal Distress

Enligt boken "anabola Primer" höga doser av leucin kan orsaka gastrointestinala biverkningar. När de intas i doseringar som sträcker sig mellan två och fem g, är leucin allmänt anses säkra och potentialen för biverkningar ses som låg. Men tillskott med uppåt av 15 g leucin kan orsaka effekter såsom upprörd mage, illamående, diarré och kräkningar.