XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Barn med mage gas efter att ha ätit

Mage gas är orsaken till smärta i ditt barns mage, vilket ibland kan leda till obehag, gasbildning och kolik symptom. Även gas, särskilt gas efter att äta, är vanligt hos barn, kan det fortfarande vara ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd. För att korrekt hantera barn gas, måste du först förstå orsakerna. Då kommer du att vara bättre förberedda för att behandla aktuella gas symtom samt arbete för att förhindra smärtsamma gassiness för en mer innehåll baby.

symptom

När ditt barn har gas efter att ha ätit, kommer du att märka att han blir kinkig efter att ha ätit. Detta beror på att gasbubblor kan vara obekväma. Några andra vanliga symtom på gas efter att ha ätit inkluderar gasbildning och bebisen drar benen i bröstet i ett försök att lindra buksmärtor. Ett böjt liggande ställning kan också peka på obehag efter att ha ätit.

Orsak

Flera faktorer spelar in när det gäller att efter äta gas hos spädbarn. Den största boven i dramat för gas sväljs luft, som kan uppstå om ditt barn grät före eller under en utfodringsperiod. För mycket luft kan också uppstå om kroppen sviker - släpper första mjölkflödet - för snabbt, vilket gör ditt barn att kippa medan börjar äta. Om du amma ditt barn, gas framkallande livsmedel som du äter, såsom blomkål eller bönor, kan ibland passera genom bröstmjölken och resultat i lindriga besvär i ditt barn.

Behandling

Om ditt barn lider av smärtor gas, kan du välja från en mängd olika behandlingsmetoder för att lindra den smärta. Placera två fingrar i barnets navel och applicera stadigt tryck kan bidra till att tvinga lite luft ur magen - bara se till att det inte orsakar ditt barn att gråta ännu mer, vilket resulterar i intag av mer luft. Simetikon droppar, såsom Mylicon eller Ovol hjälp att bryta ner bubblorna i magen för att lindra gas och kan bidra till att påverka den faktiska mängden gas passerat. Om du försöker att lindra smärtor gas inte verkar fungera, boka en tid med din läkare. Ditt barn kan lida av smärtsam reflux, som har flera liknande symptom som gas. Om ditt barn får diagnosen reflux, kan din läkare ordinera medicin för att skydda ditt barns magslemhinnan och stöd i matsmältningen av bröstmjölk eller formel.

Förebyggande

Noggrann utfodring kan gå långt för att skydda ditt barn från gas efter att ha ätit. Om du amma ditt barn, ta del av de livsmedel som du åt före en särskilt noga stavnings och försöka ta bort dem från din kost. Vid matning barnet, göra det när hon är lugn och bara börjar känna sig hungrig att minska gulping i luft under utfodring. Sviker i en handduk eller mjölk förvaringspåse kan också hjälpa till att reglera mjölkflödet innan barnet börjar äta mer rytmisk, konsekvent drar och mindre luftintaget.