XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Näringsämnen som ger ingen energi

Översikt

Det finns sex kategorier av näringsämnen som är nödvändiga för kroppen. De är "väsentlig" eftersom kroppen inte kan göra dem på egen hand. För vissa av dessa viktiga näringsämnen, kan kroppen göra bara en liten bit av den, men inte tillräckligt för att hålla jämna steg med dagliga behov. Av denna anledning måste alla viktiga näringsämnen ingå i en balanserad kost eller komplettera regim att upprätthålla god hälsa.

Vikten av vatten

Två tredjedelar av den mänskliga kroppen består av vatten; i själva verket är människor består mer vatten än något annat. Vatten är involverad med varje funktion som sker i kroppen. Till exempel, det är nödvändigt för matsmältningen, absorptionen av andra näringsämnen, och cirkulationsfunktioner, liksom pumpning av blod. Kroppen förlorar vatten varje dag från värme samt utsöndringsprocesser, som svettning och urin. Det är därför det är viktigt att dricka vatten varje dag för att fylla det har förlorat. Även om en allmän rekommendation är att dricka åtta, 8-ounce glas per dag, kommer vatten också att fylla detta behov genom andra drycker och livsmedel.

Vitaminer och energi

Vitaminer är ämnen som behövs i små mängder för hälsan. Fjorton olika vitaminer har kategoriserats som mycket viktigt. Vitaminer identifieras av bokstäverna i den ordning de upptäckt, med vitamin A är det första erkända vitamin. Det finns två typer av vitaminer: vattenlösliga, vilket innebär att de kan lösas i vatten och fettlösliga, vilket innebär att de behöver fett för att kunna absorberas i kroppen. Vitaminer själva inte ger energi, men de deltar i kemiska reaktioner i kroppen som hjälper till att skapa energi, liksom många andra funktioner. Små mängder av de flesta vitaminer kan tillgodose kroppens behov för att undvika brister.

Mineraler, ett måste

Mineraler regelbundet förloras från kroppen, till exempel genom urin, avföring, sekret, och nedbrytning. Ett exempel är att efter ungefär 30 års ålder, förlorar kroppen kalcium från ben, som med tiden skulle kunna göra dem mer sårbara. Mineraler måste återföras till kroppen sedan att hålla "homeostas", vilket innebär att hålla den normala balansen av system. Det finns sju stora mineraler, såsom kalcium och fosfor, som krävs i större mängder och 13 spårämnen som behövs i mycket mindre mängder, inklusive järn och zink.

Fiber och energi

Fiber ger föga eller ingen energi till den mat du tycker att det är i enlighet med de Centers for Disease Control and Prevention, men fiber är laddad med hälsofördelar. Det hjälper till att bekämpa fetma, som livsmedel som innehåller mycket fiber gör du känner dig bättre, längre, vilket minskar din lust att äta för mycket. Fiber hjälper också skydda dig från hjärtsjukdomar, typ 2-diabetes, förstoppning och flera former av cancer, rapporterar Harvard School of Public Health. Det rekommenderade intaget fiber är mellan 25 och 35 gram per dag, men de flesta får inte mer än 15 gram per dag, enligt Harvard.