XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Tecken och symtom på en urinvägsinfektion hos en man


Urinvägsinfektioner (även kallade urinvägsinfektioner eller urinvägsinfektioner) är vanliga förhållanden, särskilt bland äldre, spädbarn och gravida kvinnor. Faktum är att kvinnor är mycket mer benägna att anlita en urinvägsinfektion än män. Ändå män gör kontrakt dessa smärtsamma men oftast ofarliga infektioner. Behandlingen är relativt enkelt, men det måste börja med att erkänna de vanligaste symtomen på en urinvägsinfektion hos en människa.

Män och UVI

Vissa tror att urinvägsinfektioner endast ske till kvinnor. Medan kvinnor är mer benägna att anlita en urinvägsinfektion, män få dem också. Urinvägsinfektioner orsakas när bakterier som normalt finns på huden eller i avföringen sprids i urinröret, öppningen genom vilken urinen lämnar kroppen. Män har mycket längre urethras än kvinnor, vilket ger dem ett visst mått av skydd mot urinvägsinfektioner. En längre urinrör gör det svårare för infektion att resa upp till resten av urinvägarna. De flesta män som kontraktet UVI är över 50 och har andra prostata problem som orsakar infektionen.

dysuri

För många män, är det första tecknet på en urinvägsinfektion smärtsam urinering. Detta kallas dysuri och det kan visa sig som en smärtsam brännande. Den orsakas av bakterierna i urinröret. Eftersom bakterierna växa och föröka sig, de fäster vid slemhinnan i urinröret och orsaka irritation. När urinen försöker att passera genom urinröret, det orsakar en brännande känsla.

Lägre smärta i kroppen

Urinvägarna smärta är inte begränsad till urinröret. Du kan också uppleva brännande eller kramper i bäckenet eller nedre delen av ryggen. Eftersom bakterierna ta sig upp urinvägarna, kan de irritera andra delar, som blåsan eller njurar. Som regel har ytterligare infektionen rest, desto allvarligare har det blivit. Emellertid är detta sällsynt hos män eftersom deras relativt långa urethras göra det svårare för bakterierna att resa till andra delar av urinvägarna.

Ökad eller minskad urinering

Ett annat vanligt tecken är en plötslig förändring i hur du kissar. Du kan hitta dig själv kissar oftare när kroppen försöker att spola sin urinvägarna av de invasiva bakterier. Ibland kan du vara säker på att blåsan är full, men mycket lite urin kommer ut. Detta kan orsakas av blockeringar i urinvägarna, såsom njure eller urinblåsan stenar.

ovanliga Urin

Urin är urinsystemets huvudsakliga biprodukt och det kan hålla viktiga ledtrådar till vad som händer i den. Om du märker plötsliga förändringar i hur din urin ser eller luktar, kan det vara ett tecken på en urinvägsinfektion. Om urin börjar lukta ovanligt dåligt, är det ett tecken på infektion. Ett annat symptom är urin som är mörkare än normalt. Din urin kan också vara blodig eller grumlig.