XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Sjöar nära Houston, Texas

Houston, Texas är den fjärde största staden i USA med en befolkning på över 2 miljoner. Houston är ett spretigt industristad, med fokus på sjöfart och petrokemisk industri, men ligger i natursköna östra Texas och erbjuder många utomhusrekreationsmöjligheter i närheten. Det finns faktiskt över 70 sjöar inom 25 miles från Houston, med Lake Houston, Clear Lake, Sheldon Lake, och Lake Conroe vara bland de mest kända och populära.

Lake Houston

Lake Houston är den i särklass största sjön i Houston-området, och ligger bara några miles nordost om staden. Lake Houston erbjuder utmärkt bad, båtliv och fiske, och den nyligen skapade Lake Houston Wilderness Park kan hittas på den södra änden av sjön, och har flera markerade naturstigar. Stor-mun bas, vit bas, abborre, crappie och havskatt kan alla fångas på sjön Houston.

Clear Lake

Clear Lake ligger i staden Clear Lake i sydöstra storstads Houston, som gränsar till Lyndon Baines Johnson Space Center. Clear Lake är en av de mest populära båtliv sjöar i hela USA, och erbjuder över 7000 båtliv slirar. Bad och fiske är också roliga aktiviteter att njuta på Clear Lake. Bay Area Park och Clear Lake Park är två närliggande kommunala parker erbjuder fritidsaktiviteter, picknick och liknande för lokalbefolkningen och besökare.

Sheldon Lake

Sheldon Lake, eller Sheldon Reservoir, är en konstgjord sjö som ligger på Carpenters Bayou, och konstruerades 1942 av den amerikanska federala regeringen. Sjön och över 2500 tunnland till nordöstra delen av sjön betecknades en Texas State Park 1984. Fiske, vandring runt sjön och vilda djur observation är de primära verksamheten vid Sheldon Lake. Sheldon Lake Environmental Learning Center ligger i State Park och erbjuder en mängd olika natur och ekologi program, inklusive naturvandringar, catch-and-release fiske i två lager dammar, damm ekologi, infödd växt trädgårdsarbete, jägare utbildning och kompostering och återvinning information.

Lake Conroe

Lake Conroe är en stor sjö, över 21 miles lång, och ligger ca 40 miles norr om Houston. Lake Conroe har blivit en favorit friluftsliv tillflyktsort för Houstonites under de senaste decennierna som staden har vuxit. Besökare till Lake Conroe kan njuta av båtliv, fiske, bad, och även vattenskidor och vattenskoter. Lake Conroe har också haft en enorm byggboom sedan 1980-talet och vid stranden av sjön nu prickade med semester-relaterade utvecklingen varierar från lyxhotell till campingplatser och lägenheter.

Andra Houston-området Lakes

Andra större och välkända sjöar i Houston-området inkluderar Muleshoe Lake, Lake Sandy, Buckhorn Lake, Lake Jackson, Marshall Lake, Nelson Reservoir, Lost Lake, och Bear Lake.