XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vänsterhänta människor har alltid varit bara lite annorlunda. Endast 7 till 10 procent av världens befolkning vänsterhänt. Något fler män än kvinnor är vänsterhänt.

orsaker

Genetik är hittills den enda länken forskare har upptäckt. De flesta barn kommer att börja gynna en hand för att mata sig själva och helt enkelt plocka upp något, händer så vänstra handedness naturligt. Om någon förlorar eller skadar hans högra hand, sedan vänster handedness det självklara resultatet, men han inte skulle dela samma egenskaper som de som är vänsterhänt naturligt.

Kreativitet

Det är en vanlig uppfattning att vänsterhänta människor är mer kreativa, men det finns en anledning till varför vissa vänsteranhängare kan vara mer kreativ. Den högra hjärnhalvan i hjärnan är den dominerande sida med vänsterhänta. Den del av hjärnan är förknippad med kreativa, icke-linjärt tänkande. Så vänsterhänta anses ofta vara genetiskt mer kreativ.

Historia

På mindre medvetna tider var vänsterhänta personer anses ont eller dåligt, med en del även brända som häxor. Så sent som i början av 1900-talet, en del föräldrar försökte fortfarande att byta sina barn till att använda sin högra hand. Denna praxis kom ned från tidigare århundraden när det fanns ingen bestick eller rinnande vatten. Folk fick lära sig att äta med sin högra hand och använda den vänstra handen för eventuella grooming och toalettbehov. Det var helt enkelt dålig hygien att använda vänster, så att folk började att associera dem som använde sin vänstra hand främst som orena.

Vänsterhänta och utmaningar

Mer vänsterhänt produkter finns nu än någonsin tidigare, men vänsterhänta fortfarande utmanas av strykning, med sax och försöker skriva på alla papper som är bunden på höger sida. Många vänsterhänta har lärt sig att göra dessa uppgifter högerhänta och många vänsterhänta anses ambidextrous eftersom de kan göra så mycket med sin högra hand. Däremot kan de flesta vänsterhänta inte skriva med sin högra hand.

Berömda vänsterhänta

Både Ronald Reagan och Bill Clinton var vänsterhänt, som är Barack Obama. Henry Ford Ford Motors var vänsterhänt, och så är Tom Cruise och Ted Koppell. Många författare, konstnärer och skådespelare också vänsterhänta, liksom visionärer inom vetenskap och medicin.