XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Fördelar och nackdelar med Bottlefeeding

Beslutet att amma eller flaska-foder är en viktig men personligt beslut som varje mamma måste göra. Det finns fördelar och nackdelar med både amning och flaskmatning. Även med hjälp av formel är inte så hälsosamt som amning, det finns fortfarande några möjliga fördelar med flaskmatning att tänka på.

Vem som helst kan mata

American Association Graviditet anges att en fördel med flaskuppfödning är det faktum att vem som helst kan mata välling. Med amning, kan bara mamma föda barnet, vilket ibland gör att barnet att utveckla en starkare koppling till mamman än fadern. Flaskuppfödning kan vänner och andra familjemedlemmar att föda barnet.

mätbara mängder

Ett annat argument på pro sidan av flaskuppfödning är att med att mata en välling, är det lätt att se hur mycket formel barnet förbrukar. FamilyPlanning.org rapporterar att formelmängder spåras i mätbara mängder, något som är nästan omöjligt att göra med amning. Detta bidrar också till att visa när ett barn går igenom en tillväxt spurt.

Inte lika näringsrik

En nackdel med flaskuppfödning är att formeln är inte så näringsrik som bröstmjölk. American Association Graviditet förklarar att bröstmjölk innehåller den perfekta mängden näringsämnen för en växande barn. Bröstmjölk innehåller också antikroppar som kan skydda barn från att bli sjuka, medan formel inte innehåller dessa viktiga antikroppar.

Dyrare

En fördel med att amning är att det är gratis, eftersom mjölken produceras naturligt i moderns bröst efter en förlossning. Flaskmatning, å andra sidan, kan bli dyrt, enligt FamilyPlanning.org. Formel kan kosta flera hundra dollar per månad, plus bekostnad av flaskor och annan nödvändig utrustning.

Inte så lättsmält

En annan con att tänka på innan flaskuppfödning är det faktum att formeln inte så lättsmält som bröstmjölk är. American Association Graviditet anges att enzymerna i bröstmjölk gör det möjligt att brytas ned mycket lätt. Vissa barn har problem smälta formel eftersom de olika beståndsdelarna inte bryts ner av kroppen lika lätt. Detta kan orsaka vissa barn att utveckla förstoppning, gas eller diarré.