XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
honungsdagg Allergi

Honungsdagg är en stor, gul melon med fuktig, söt kött. Även om det är ganska ovanligt att ha en allergi mot honungsmelon, de förekommer, enligt matallergyen och det Anaphylaxis nätverket. Konsultera en allergolog för att avgöra om du har en allergi mot honungsdagg eller andra typer av melon. Personer med födoämnesallergier är ofta allergiska mot mer än en typ av mat eller allergen. Gör ditt bästa för att helt undvika frukt om du har en allergi mot honungsmelon.

Utbredning

Du kan vara allergisk mot praktiskt taget alla livsmedel. Medan barnen ibland "växa ur" allergier, vuxna, för det mesta, inte. Om du har en allergi mot honungsmelon, undvika fruktjuicer och sallader som innehåller ingrediensen. Födoämnesallergier är något ovanliga - ungefär 3-4 procent av alla vuxna lider av en eller flera födoämnesallergier, enligt Mayo Clinic. Sällan, ett allvarligt tillstånd som kallas anafylaxi kan förekomma under en allergi, som kräver akut läkarvård.

Oral allergisyndrom

Om du är allergisk mot honungsmelon, kan du behöva undvika ambrosiapollen, cantaloupemelon, vattenmelon och tomater samt. Detta är på grund av en pollen födoämnesallergi syndrom, som ibland kallas "oral allergy syndrome." Denna korsreaktivitet beror allergenframkallande proteiner i ragweed och honungsmelon är liknande, konstaterar Mayo Clinic. Rådgör med din allergolog att testa dina reaktioner på olika allergener.

symptom

Symtom på en allergi mot honungsmelon kan dyka upp inom några minuter för att äta det, eller upp till flera timmar senare. Några av de första symptomen på en födoämnesallergi är ofta bikupor, hudutslag, hes röst och väsande. Du kan också uppleva magkramper, diarré, illamående och klåda i mun, svalg, ögon eller ansikte. Det är vanligt att ha andnöd, hosta eller överbelastning.

Allergisk reaktion

Normalt försvarar immunförsvaret mot skadliga ämnen, men när du har en födoämnesallergi, är din kropp erkänner mat som ett gift, och svara med full kraft. Kroppen skapar immunglobulin E antikroppar mot ett visst livsmedel och släpper histamin. Histamin är ansvarig för många av de symptom på en födoämnesallergi - såsom rinnande näsa och kliande, rinnande ögon.