XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man undviker mage gas efter att ha ätit bönor

Även bönor är packade med fibrer, vitaminer, mineraler och protein, de har också en obehaglig bieffekt - de är kända för att lämna dig uppsvälld. Om du vet att du planerar att ha en böna maträtt morgon, planera och förbereda dina bönor natten innan. Du kommer att vara mindre benägna att passera någon gas efter att ha ätit.

Förbereda Beans

Steg 1

Mät upp mängden bönor som du vill göra. Eftersom det tar ett tag att ordentligt förbereda bönor på ett sätt för att minimera gas, kanske du vill laga mat nog att pågå i flera måltider. Placera bönor i ett durkslag eller sil och skölj dem under kallt rinnande vatten. Ta bort all smuts eller skräp som du ser.

Steg 2

Sätt de sköljda bönor i en stor skål. Du måste hälla i tillräckligt med vatten för att täcka bönor, plus lite extra. Sätt lock på skålen och täck med plastfolie och låt blöt över natten, eller åtminstone 8 timmar, föreslår US Dry Bean rådet.

steg 3

Sila blötläggning vatten från bönorna genom att hälla dem tillbaka in i durkslag eller sil, efter den tilldelade tiden har uppnåtts. Skölj de blötlagda bönorna ett mer tid under rinnande vatten. Detta tar bort mycket av de gasproducerande oligosackarid kolhydrater som frigörs vid blötläggning.

steg 4

Överför blötlagda bönorna till en kastrull, tillsätt i sötvatten och låt sjuda tills helt anbud. Du kan tjäna kokta bönor direkt efter att de är klar matlagning och lagra alla matrester för morgondagens middag.

Under din måltid

Steg 1

Hoppa mejeriprodukter, som ost och mjölk, när du sitter ner för att äta din böna maträtt. Mejeri innehåller laktos, en typ av mjölksocker. I vissa människor, leder laktos till gas, så magen gas du upplever kanske inte ens ha orsakats av bönorna.

Steg 2

Tugga varje tugga av bönor, liksom resten av entrée noggrant. Om du skyfflar mat i alltför snabbt, kommer du inte tugga tillräckligt och kommer att vara mer benägna att svälja luft, vilket ytterligare ökar några problem med gas. Sätt din gaffel mellan bites och fokusera på att tugga.

steg 3

Om gas fortsätter att vara problematiskt efter att ha ätit en böna maträtt, prata med din läkare om att ta ett over-the-counter gas tillägg. De är utformade för att bryta ner gas orsakar föreningar som finns i bönor.

varningar

  • Kontakta din läkare om du har andra symtom som diarré, förstoppning, illamående, kräkningar, blodig avföring, bröstsmärta eller feber för att utesluta en mag tillstånd.

tips

  • Köp konserverade bönor om du har bråttom. Konserverade bönor är förpackade i en sur substans att de inte blir förstörda, som också klipper tillbaka på några av de oligosackarider som orsakar gas.

Saker du behöver

  • torra bönor
  • Durkslag eller sil
  • Stor skål med lock
  • Vatten
  • Pott