XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur att prova för de olympiska spelen

Tävlar i de olympiska spelen är drömmen för många idrottare, både amatörer och professionella. Den process genom vilken du tävla om en plats i OS varierar något beroende på sport, men vissa allmänna principer gäller för de flesta sporter.

Tidiga stadier

Resan mot att bli en OS-deltagare börjar när du helt enkelt välja en sport och registrera under ledning av en kvalificerad tränare. När din tränare känns du är klar, kommer du att börja tävla i lokala evenemang; Om du är framgångsrik i dessa, kommer du att arbeta dig upp till statliga, regionala och nationella tävlingar. Uppnå en hög nivå av framgång i denna process tjänar du möjlighet att prova ut för en plats i OS.

National styrelse

Varje idrott har sin egen nationella styrelse, eller NGB. Den nationella styrelse är ansvarig för att välja vem som får en chans att vara en del av en OS-laget, och varje NGB har olika kriterier som du måste uppfylla om du vill komma ifråga för en plats i laget. De som tävlar i individuella idrotter, såsom gymnastik, tennis eller friidrott, kommer sannolikt att kunna konkurrera om en plats baserat på deras nationella ranking. Idrottare i lagsporter väljs i allmänhet av en nationell coaching trupp baserat på deras rykte och ranking. Det finns också några lagsporter som har olympiska uttagningen. Din specifika NGB: s webbplats kommer att ha denna information för dig.

Olympic Training Camp

Om NGB tror att du skulle vara en värdefull tillgång för OS-laget, kommer du att uppmanas att delta i den officiella OS-laget träningsläger. Det är där idrottare utvärderas och rangordnas. Om du hamnar på en av de fem bästa platserna för din sport, har du en god chans att bli vald för att gå med i laget - men återigen, kan dessa standarder variera från idrott till idrott.

slut~~POS=TRUNC val

Efter genomgången träningsläger, är ditt öde sedan i händerna på din sport olympiska tränare. Den olympiska tränare har sista ordet när det gäller vilka idrottare kommer att representera USA i nästa olympiska spelen.