XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Båt Floor Repair DIY


Din båt är förmodligen en av dina tre största investeringarna, så när något inte är så stor som händer med det, reparera du det. En av saker som oftast skadas på någon båt är golvet. Kanske någon kommer ombord med vissa gunk från en bränsle docka på sina skor som orsakar vinyl att smälta eller mattan börjar lukta som mögel, eller någon drar något över det teakdäck och repor livet ur det.

Wood Decking

Trä trall ser underbart, men det kan inte stå missbruk. Det första steget i att hantera en plank reparation är att bedöma skadorna.

Om bordläggning är trasig, har du inget annat val än att ta bort och ersätta den trasiga styrelsen, sedan missfärga ersättning för att matcha resten av golv. Innan du gör något annat, mäta träbiten bordläggning du kommer att ersätta. På så sätt kommer du att ha en korrekt storlek för ersättnings plankan; När du har tagit bort det, kommer det inte vara i någon form som skall mätas. Skär den nya plankan till storlek och, om den gamla plankan fästes med skruvar, borra hål i den nya plankan.

Ta ut den trasiga planka. Detta kan innebära att ta bort några skruvar eller det kan innebära att ta en spett och slet styrelsen ut på golvet. I de flesta båtar, kan detta innebära något annat än att övervinna en spik i vardera änden av styrelsen och kanske en i mitten. Om du måste använda en pry bar för att ta bort plankan, placera en tunn, bred bit av lövträ under ditt brytjärnet så att du inte trycker ner på den intilliggande bordläggningen när du försöker bända upp den trasiga plankan. Den tunna bit av lövträ kommer att motstå den nedåtgående rörelsen hos spett. Det kommer att absorbera de skador som skulle ha tillfogats på den intilliggande planka genom att sprida kraften av brytjärnet över ett stort område.

Innan du permanent fästa den nya plankan, ställ in den i hålet det kommer att fylla och kontrollera att den inte passar. Om passningen är korrekt, skruva den på plats.

Om skadan är kosmetiska --- det vill säga att målet bara --- kan du använda samma finish som är på den intilliggande bordläggning för att täcka skador, om du inte kan identifiera vilken typ av fläck / beläggning används, använd sedan en av de scratch täcka produkter som finns hos de flesta återförsäljare. Dessa produkter kommer i en mängd olika nyanser och härma de flesta träslag väl.

Matta

Matta absorberar vatten. Så småningom kommer vattnet mätta plywood undergolvet, mögel bildas och växa och plywood kommer att börja ruttna. Om det händer, då hela mattan och plywood undergolvet måste tas bort och ersättas. Ta ut plywood utan att bry sig för att ta bort mattan, förutom vad som krävs för att komma åt skruvarna som håller fast plywood golvet på plats.

Använda den gamla plywood undergolvet som en mall. Ställ den ovanpå den nya plywood och spåra runt den och skär den nya plywood för att matcha den gamla. Fäst den nya mattan till den nya plywood undergolvet med marin lim --- inte använda snickarens lim eller konstruktionslim, är det inte för en marin miljö --- och ställ in nya golvet med den nya mattan på plats och sätt tillbaka undergolvet till däck eller annat substrat.

Vinyl

Vinyl, liksom mattan, kommer att limmas på plats på en plywood undergolv. Däremot vinyl inte främjar ansamling av vatten och tillväxt av mögel som matta gör, så hela golvet kommer inte att kräva ersättning.

Om skadan är nära en söm, kan du använda en brukskniv och helt enkelt klippa en fyrkant runt det skadade området, sedan använda ett tunt blad färgskrapa för att få bort den skadade delen från plywood. Eftersom bitar av lim kommer att finnas kvar i det område där du tog bort vinyl, och eftersom dessa bitar av lim kommer att orsaka klumpar i den nya vinyl om det helt enkelt limmas på plats över dem, använda en elektrisk handslipverktyg med en styv stålborste fäste att mala ut dessa bitar av adhesiv och vinyl.

Kom ihåg att göra det möjligt för nya vinyl att "koppla av" innan du klipper en patch från den; rulla den och låt den ligga i solen i en timme på en plan yta.

Använd bit vinyl du bort som en mall för det nya plåstret; lägg den skadade bit ovanpå den nya vinyl, spåra runt den och klipp ut nya vinyl plåstret. Applicera marin lim trä golvet med en tandspackel och tryck plåstret på plats, träna eventuella bubblor med händerna.