XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man sköter om en älskad med OCD


Tvångssyndrom (OCD) är en av de vanligaste av de neurotiska störningar. Omkring två procent av de människor i världen lider av det. OCD är frustrerande för både patienten och kära på grund av den mentala klyfta mellan lidande och de omkring honom som inte kan förstå vissa beteenden.

Instruktioner

Vet hur man sköter om en älskad med OCD

1 vara förstående. Din älskade en med OCD vet att tvångs ritualer hon utför är inte rationella. Men känns hon sannolikt oförmögen att stoppa sig själv. Att hård eller otålig med henne om dessa ritualer kommer bara störa din älskade en och öka sin frustration.

2 Undvik att försöka stoppa OCD ritualer. En älskad med OCD utför sina tvångs ritualer för att lindra ångest tvångstankar. Om du försöker att få honom att sluta, kan det orsaka extrem känslomässig stress.

3 Uppmuntra ditt älskade att se en terapeut för mental vård. Psykologer som utför samtalsterapi är speciellt användbar för en patient med OCD. Denna form av terapi har visat sig förbättra OCD symptom i ett antal studier.

4 Ta din älskade att se en psykiater för lämplig medicinering. OCD kan ofta behandlas på detta sätt. En psykiater kommer att vara uppdaterad om aktuella läkemedel för OCD och kan ordinera vad som är bäst.

5 Ge uppmuntran. Komma över OCD är tuff och din älskade en kan uppleva bakslag längs vägen. Vara hennes jublande trupp och låta henne veta att du tror att hon kan göra det.

Tips

  • Uppmuntra ditt älskade en att gå med i en OCD stödgrupp. Dessa är ovärderliga resurser för dem som lider av tvångssyndrom. En typisk OCD patient kommer ofta försöker dölja hans tillstånd av förlägenhet, och kan hamna känner mycket ensam. En stödgrupp kommer att tillåta honom att se att han inte är ensam.
  • Hitta en OCD stödgrupp genom en psykiater eller delta i online grupp på Support4hope.com (se Resurser nedan).
  • Få din älskade en kopia av boken "Frihet från Obsessive Compulsive Disorder: En personlig Recovery Program för att bo med osäkerhet" av Jonathan Grayson (se Resurser nedan). Denna bok talar i detalj om hur man tar hand om dig själv om du har OCD och beskriver lämpliga åtgärder för att ta för att bli frisk.