XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Halsbränna uppstår när magsyra läcker upp i matstrupen. En överfull mage, fördröjd matsmältning, fet mat, kryddstark mat, eller en försvagad matstrupen sphincter Detta är dörren till magen alla bidra till halsbränna. Att bota din halsbränna, måste du behandla orsaker; Detta kan inkludera att göra kostförändringar för att förhindra överskott av syra, ta antacida för att neutralisera syran, mediciner för att minska produktionen av magsyra, och minska stressen i ditt liv.

Identifiering

Halsbränna uppstår när magsyra kommer in i matstrupen, som kallas sura uppstötningar. Detta orsakar en brännande känsla i bröstet, vilket vanligtvis åtföljs av sveda i halsen. Botemedel för halsbränna inkluderar antacida som neutraliserar denna syra men inte minska mängden syra, eller läkemedel som minskar magsyra helt och hållet.

Förebyggande / Lösning

Förhindra halsbränna genom att undvika fet mat och andra livsmedel, såsom tomater, citrusfrukter, kryddig peppar, som irriterar matstrupen eller magsäcken. Stress avbryter matsmältningen. Ju längre maten sitter i magen, desto mer sannolikt är det att syra kommer att tvingas upp i matstrupen. Avslappningsövningar och ett träningsprogram kan hjälpa till att förebygga stressrelaterade halsbränna.

Halsbränna är en vanlig biverkning av den receptfria smärtstillande aspirin och ibuprofen. Om du måste vara på smärtstillande mediciner lång sikt, diskutera dessa biverkningar med din läkare. Du kan behöva en annan typ av smärta åtgärd eller ett receptbelagt läkemedel för att skydda din mage.

botar

Vård för mild, tillfällig halsbränna med över disk antacida. Om dessa inte fungerar, eller om halsbränna är allvarlig eller uppstår ofta, bör du diskutera detta med din läkare. Du kan behöva tester för att utesluta sjukdomar såsom Diafragmabråck eller GERD. Om halsbränna är kronisk, eller på grund av en sjukdom, till exempel, gastroesofageal refluxsjukdom, kan din läkare förskriva läkemedel som minskar syraproduktionen. Halsbränna orsakas av Diafragmabråck, i detta fall, skjuter magen upp i matstrupen, kan kräva receptbelagda läkemedel eller operation för att rätta till problemet.

Funktioner

Magsyra är frätande på vävnader i matstrupen. Tillfällig halsbränna är vanligt, men ofta halsbränna kan vara ett tecken på bakomliggande sjukdom och kan skada matstrupen. De flesta over-the-counter antacida innehåller magnesium, aluminium eller kalcium för att neutralisera magsyra. Andra läkemedel, såsom Zantac, hålla magen från att producera så mycket syra. Att minska syraproduktionen är oftast bäst för kronisk halsbränna, särskilt fall i samband med Diafragmabråck eller GERD.

Varning

Tryck och obehag i bröstet som känns som halsbränna kan vara symtom på en hjärtinfarkt. Om antacida inte fungerar, eller om du har andra symptom, inklusive yrsel, svimning, eller andnöd du kan ha problem med hjärtat. Oavsett vilka symptom du har, aldrig tveka samråd sjukvårdspersonal om du är osäker. Akta dig för läkemedelsinteraktions och biverkningar. Antacida bör inte tas i samband med vissa receptbelagda mediciner.

överväganden

Överväga att höja sängens huvudända så att huvudet är högre än benen. Detta hjälper till att hålla magsyra där den hör hemma, i magen. Undvika fysisk aktivitet för tidigt efter att ha ätit kan bidra till att förebygga halsbränna. När matsmältningen avbryts genom stress, maginnehållet driva upp i matstrupen och orsaka halsbränna.