XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Dra i håret hos barn

Tvångsmässigt dra i håret hos barn har en officiell diagnos "trichotillomania." Det är inte begränsat till håret på ett barns huvud. Snarare kan ett barn dra på ögonbrynen, ögonfransar, eller om hon är gammal nog, hennes underarm eller könshår. Den repetitiva vridning av håret ger barnet med komfort, men orsakar kala fläckar. Hår drar anses vara en tvångsmässigt beteende, National Institutes of Health Notes. Även om det finns läkemedel tillgängliga, är beteendeterapi i allmänhet motiverat.

Tidsram

De flesta barn börjar dra sitt hår som en form av själv-komfort. Vissa barn drar sitt hår innan somna för en tupplur eller på natten medan suger sin tumme. Denna vana blir då ingrodd i barnet, som fortsätter att dra sitt hår när han blir äldre. Skolbarn, för vilka det kan vara svårt att uttrycka känslor i ord, ofta använda hår dra för att minimera stress i skolan, hantera ångest eller som en form av protest. I tonåren, kan dra i håret vara början på en tvångssyndrom (OCD), även om det också kan vara helt enkelt en form av uppror.

Diagnos

Det är viktigt att involvera din husläkare om ditt barn drar sitt hår. Läkaren kommer att utesluta andra orsaker till håret, såsom alopecia areata eller ringorm, konstaterar Kidsgrowth.com. Din barnläkare kommer också att tala med dig om ditt barns allmänna beteende. Om ditt barn är i skolåldern, engagera ditt barns lärare i dina samtal med barnläkare, som lärare kan ge insikt i skolan stressfaktorer.

potential

De goda nyheterna om hår dra är att det är helt behandlingsbar. När ett barn finner ett annat sätt av komfort eller hennes ångest nivå minskar, beteendet oftast stannar. Barnets kala fläckar fyller tillbaka och ingen långvarig skada uppstår antingen hårbotten eller hårsäckar. Hår drar inte orsaka hjärnskador, även i mycket små barn eller spädbarn.

överväganden

För att hjälpa ditt barn att bryta vanan att dra i håret, notera triggers som orsakar beteendet. Typiska utlösande faktorer somnar, medan du tittar på TV eller en film, eller när barnet är uttråkad (ofta i bilen under långa resor). När du ser beteendet, gå försiktigt. Föräldrarnas engagemang kan orsaka mer stress förvärrar dra. Dra i håret, om en förälder bor på det för mycket, kan också bli en källa till föräldrarnas uppmärksamhet, vilket kan förstärka beteendet.

stoppa

Hjälp barnet koppla från dra i håret försiktigt genom att sätta föremål i händerna som håller händerna upptagna, såsom Legos eller markörer. Du kan också lägga elastiska bandage på sina tummar för att minimera sitt grepp om håret, vilket gör det svårare att dra ut. Om hår drar på natten är ett problem, överväga att ha barnet bära en hårnät eller mössa till sängs.

En mycket litet barn behöver inte erkänna hans beteende, men äldre barn kan notera det. Äldre barn kan också uppmuntras att uttrycka hur de känner och nämner vad de kan göra med sina händer eller att minimera stress eller ångest. Äldre barn kan också föra en dagbok eller tala med en kvalificerad terapeut för att hjälpa lära sig andra klara tekniker.