XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Akupunktur behandling för hyperthyroid

Sköldkörteln är en butterfly-formade endokrina körtel på framsidan av halsen - den producerar, lagrar och frigör hormoner som hjälper till att reglera kroppens ämnesomsättning. Hypertyreos uppstår när sköldkörteln producerar för mycket sköldkörtelhormon och leder till symptom som nervositet, irritabilitet, hjärtklappning, dålig sömn, överdriven viktminskning, humörsvängningar och en förstorad sköldkörtel. Du kan utveckla hypertyreos om du har en familjehistoria av sköldkörtelsjukdom, en historia av sköldkörtelproblem, ett hormon störning eller om du äter stora mängder jod. Akupunktur kan ge ett naturligt förhållningssätt till sköldkörteln behandling och bidra till att minska dina hypertyreoida symptom; dock rådgöra med din läkare innan du använder akupunktur för hypertyreos.

Akupunktur

Akupunktur är en gammal form av medicin som utvecklats i Kina mer än 2500 år sedan. En akupunktör infogar små nålar på olika ställen i hela kroppen med avsikt att stimulera kroppens qi - uttalas "chee" - livskraft energi. Akupunktur kan hjälpa skicka ett meddelande till ditt nervsystem att släppa hormoner som kan minska smärta, bidra till att balansera inre organ, behandla sjukdom och förebygga sjukdom. Även denna behandlingsmetod har funnits i tusentals år har amerikanerna bara varit att utnyttja akupunktur sedan 1970-talet. Idag, mer än en miljon amerikaner använder akupunktur som en del av sin vård regim.

Forskning

Akupunktur kan ge effektiv behandling av hypertyreos och dess relaterade symtom. Enligt en forskningsstudie som publicerades i november 2006 frågan om "Zhongguo Zhen Jiu," en kinesisk medicinska tidskriften, akupunktur behandling bidragit till att förbättra sköldkörtelhormon nivåer i hyperthyroid patienter. Forskarna jämförde hormonnivåerna hos två grupper av hyperthyroid patienter; en grupp fick akupunktur och den andra fick thyroidmedicationen. Gruppen som fick akupunktur upplevde en 93 procent hastighet av förbättring jämfört med 76 procent i läkemedelsgruppen.

Behandling

Din akupunktör kommer att samla information om ditt tillstånd, inklusive medicinsk historia, symptom och nuvarande mediciner eller kosttillskott du tar. Hon kommer att känna pulsen och titta på tungan för att utveckla en kinesisk medicin diagnos. Du kommer att ligga bekvämt på en behandling bord medan din akupunktör infogar små nålar på olika ställen på kroppen, vilket kan orsaka en initial prick med insättning men ger dig en avkopplande upplevelse när alla barren är i. Du kommer att koppla med nålar införas ca 20 minuter till en timme och din akupunktör kan utnyttja ytterligare behandlingstekniker, såsom kinesisk massage, elektro, koppning eller örtmedicin. Du kan behöva flera behandlingar innan du börjar uppleva en märkbar minskning i din hypertyreoida symtom.

Säkerhet

Akupunktur är allmänt anses säkra när du får den från en utbildad och erfaren läkare som använder sterila akupunkturnålar och korrekt nålning teknik. Akupunktur kan orsaka vissa negativa bieffekter, såsom blödning, blåmärken, obehag vid platsen för nålen eller infektion, som är sällsynta när du får akupunktur från en välutbildad utövare. Be om en remiss från din läkare eller lokala hälsodepartementet och se till att du väljer en legitimerad läkare med lämplig utbildning och erfarenhet.