XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad orsakar urinblåsan läckage?

Bakgrund

Ofrivilligt urinläckage benämns inkontinens. Detta kan bero på tillfälliga orsaker eller mer ihållande orsaker. Inkontinens är inte sjukdom eller tillstånd, men ett symptom på en sjukdom eller ett tillstånd.
Kvinnor i alla åldrar kan stöta på urinblåsan läckage; män är mer benägna att stöta på urinblåsan läckage i deras mitten och senare år, men det kan inträffa i alla åldrar för män också.
Bladder läckage kan vara en orsak till förlägenhet för många människor, men det är inte ett ovanligt tillstånd. Det är också ett symptom på ett underliggande problem. Dela det faktum att din inkontinens med din vårdgivare, kan han börja att fastställa den underliggande orsaken och påbörja lämplig behandling.

blåsan fysiologi

Det finns ett antal kroppens system som måste arbeta tillsammans för att upprätthålla god urinblåsan hälsa och förebygga urinblåsan läckage. Förstå de många processer som är till hjälp för att förstå blåsan läckage problem.
Blåsan är ungefär som en ballong av att dess väggar kommer att sträcka för att rymma den in-flödet av urin från njurarna via två rör som kallas urinledarna. Förutom under handlingen att tömning (urinera), musklerna i blåsan är normalt avslappnad. När du urinera, till musklerna i urinblåsan kontrakt tömma urin.
Som leder från urinblåsan till utsidan av kroppen är ett rör som kallas urinröret. Urinröret har sfinktermusklerna som hålla kontrakterade för att förhindra urinläckage; vid urinering dessa muskler slappna av.
En annan uppsättning muskler som är inblandade i blåskontroll är musklerna i bäckenbotten, som håller urinblåsan på plats.
Nervsystemet är också involverat i blåskontroll. Nervsignaler från blåsan talar om för hjärnan när urinblåsan är full; nervsignaler från hjärnan berätta urinblåsan när det är dags att tömma.
Det endokrina systemet spelar också en roll i förmågan att kontrollera blåsan. Korrekt hormonbalans upprätthåller hälsa i slemhinnan i både blåsan och urinröret.

orsaker

Du kan uppleva blås läckage om det finns förändring eller avbrott i något av de system som är involverade i blåskontroll.
Svaga bäckenmuskulaturen är en av de främsta orsakerna till urinblåsan läckage. Inte alla bäckenmuskelsvaghet är på grund av graviditet / förlossning, men dessa villkor sätter stress på bäckenbotten.
Kegel övningarna arbete att åter stärka bäckenmusklerna, vilket kan resultera i en återgång av blåskontroll.
Nervskada, vanligen från sjukdom eller trauma, kan resultera i en skillnad i hur hjärnan och urinblåsan signalen varandra. Ibland nervskada är tillräckligt omfattande att signalerna sluta helt och hållet.
Vissa sjukdomar och åkommor som kan orsaka nervskador som leder till förlust av blåskontroll inkluderar Parkinsons, diabetes mellitus, stroke, multipel skleros och Alzheimers. Trauma orsakat nervskada kan vara från bäcken eller ryggskada, bäcken eller ryggkirurgi och strålterapi.
Vissa läkemedel kan också påverka nervsignaler till och från hjärnan och urinblåsan, försvagning av signalen. Mediciner kan också störa funktionen av muskler som är involverade i blåskontroll.
Alkoholintag kan påverka nervsignaler, som orsakar urinblåsan läckage.
Vatten piller (diuretika) och koffein orsaka kroppen att producera urin snabbare än normalt, vilket resulterar i urinblåsan blir fullt snabbare.
En urinvägsinfektion kan leda till tillfällig urinblåsan läckage.
Åldrandet kan påverka muskulaturen involverade i blåskontroll, vilket gör urinblåsan läckage ett problem för både män och kvinnor.
Förstoppning kan orsaka tillfällig inkontinens eftersom när ändtarmen är full av avföring, trycker den mot blåsan, vilket gör att nerverna att vara överaktiv.
Utvidgningen av prostatakörteln hos män kan orsaka flera problem med normal urinering, inklusive urinblåsan läckage.
Blåscancer / stenar i urinblåsan kan orsaka urinblåsan läckage tillsammans med brinnande på urinering, ställer krav på skyndsamhet ogiltig och ibland blod i urinen.
Vissa kvinnor upplever urinblåsan läckage efter en hysterektomi på grund av möjlig muskel eller nervskada från operationen, eftersom livmodern och urinblåsan är så nära varandra.
Den minskade produktionen av östrogen hos kvinnor efter klimakteriet kan bidra till urinblåsan läckage. Detta hormon är involverad i att hålla slemhinnan i urinblåsan och urinröret friska. När produktionen minskar, kan det påverka förmågan hos dessa muskler att fungera korrekt.