XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  HemOm du har brutit en eker, kan det verkligen lägga sordin på din ridning. Ekrarna ge stöd och balans till hjul, och utan en full uppsättning, kommer du att rida i katastrof. När du byter en eker inte kommer att vara den vanligaste av reparationer kommer du att göra för att din cykel, är det fortfarande en bra idé att veta hur man byter en eker.

Instruktioner

1 Ta bort hjulet från cykeln. Om det är det främre hjulet, enkelt ta ratten av cykeln. Om det är bakhjulet, först lossa kedjan från baksidan konsolen innan du tar hjulet.

2 Ta av däcket och slangen från hjulet med The Broken Spoke. Ta sedan bort fälgbandet så att du kan få den trasiga talade av fälgen.

3 Ta bort den trasiga talade genom hålet i toppen av fälgen. Innan du gör det, se till att notera hur ekern passar med resten så att du kan trä den nya eker mellan de andra vid byte.

4 Börjar på navet (mitten av fälgen) skjuter nya käppar i, trä den över och under de andra ekrarna på samma sätt den gamla eker var och placera den på rätt sätt i hålet på den yttre delen av fälgen. Trä den övre delen av ekern i nippeln och dra åt med en skruvmejsel och talade skiftnyckel.

5 Byt ut fälgband, och se till att rada ventilhålet. Byt ut slangen och däcket, sedan lägga hjulet tillbaka på din cykel.

Tips

  • Om du arbetar med bakhjulet, måste du ta bort konsolen med din konsol verktyg och stor skiftnyckel innan du byter ekern.
  • Om du dra åt talade för mycket eller inte tillräckligt, kommer det att kasta balansen av hjulet.