XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man koka ris i bambu

Bambu ångkokare är ett hälsosamt sätt att laga mat utan att förlora smak, form, färg och näringsämnen. De ångande korgar är utformade så att fuktig vattenånga att avdunsta och cirkulera genom maten. Du kan ånga en mängd olika livsmedel i en bambu ångbåt, inklusive ris. Vitt ris är en raffinerad, stärkelserik säd som ger dig 53,18 gram kolhydrater per kopp. Harvard Health Publications konstaterar att glykemiskt index för vitt ris är 89 jämfört med 53 för brunt ris. Detta innebär att vitt ris höjer ditt blodsocker snabbare. Brunt ris, men tar längre tid att laga mat och är inte lämplig för en bambu ångbåt, så äter vitt ris med måtta som en del av en balanserad kost.

Steg 1

Tvätta riset genom att skölja den i vatten. Detta tar bort en del av stärkelsen så att din ris kommer att vara mindre klibbiga efter tillagningen. Blötlägg riset i kallt vatten i flera timmar eller över natten för att hjälpa den att ånga koka snabbare.

Steg 2

Töm riset efter blötläggningstiden. Line bambu korg med en fuktig, ångande trasa eller använd stor grönsak lämnar såsom purjolök, kål eller bok choy. Detta hjälper fäste i fukt och håller riset i bambu behållaren. Du kan även spraya sidorna av korgen med vegetabiliska spray för att hålla riset från att fastna till korgen.

steg 3

Placera förindränkta ris till fodrad bambu korg och sprider ut att göra ett tunt lager. Täck riset med ytterligare grönsaker blad, om du använder dem. Placera locket på korgen. Om du använder en fuktig trasa, kan du placera den överskjutande tyg ovanpå locket för att fälla i het ånga.

steg 4

Fyll en wok eller rostfritt stål potten med ca 2 inches av vatten. Placera krukan på en spis och värma vatten för att bringa den till en koka. Sänk värmen något så att vattnet fortfarande kokar.

steg 5

Placera bambu ångaren i potten så att lagret av ris sitter ovanför vattenlinjen. Du kan behöva använda två korgar staplade ovanpå varandra för att hålla riset ur vattnet.

steg 6

Ånga riset i cirka 30 minuter. Tillsätt vatten i grytan, eftersom det avdunstar och kontrollera riset med jämna mellanrum för att se till att det inte torkar ut, men byt ut locket på bambu ångaren så snabbt som möjligt. Ta bambu ångaren från potten. Ludd riset med en gaffel och servera.

varningar

  • Undvik ånga brännskador genom att använda en grytlapp att ta bort locket. Håll ditt ansikte och händer borta från den heta ångan från potten och bambu ångaren.

tips

  • Ingjuta naturlig smak i din ris ångkokta den med vegetabiliskt eller köttbuljong i stället för vanligt vatten. Foder korgarna med blad som bananblad, druva blad eller majs skal lägger också till subtil smak. Dessutom, stapla din bambu ångare med korgar av grönsaker eller dim sum som du koka riset. Detta kommer att bidra till att spara tid och ingjuta din ris med vegetabiliska smaker ångkokta majs, morötter, bönor, sparris, ärtor och andra grönsaker i en separat korg under din ris.

Saker du behöver

  • Trasa
  • Vegetabiliska blad (tillval)
  • vegetabiliska spray
  • Wok eller rostfritt stål potten
  • Gaffel