XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En blåsa infektion, även känd som blåskatarr eller urinvägsinfektion, är en infektion i urinblåsan som orsakas av bakterier. Blåsan kan bli infekterade när bakterier färdas från urinröret, en normalt sterilt rör som tillåter urin att lämna kroppen, upp till urinblåsan. Det är oftast orsakas av E. coli-bakterier.

felaktig rensning

En orsak till urinvägsinfektioner hos småbarn är felaktig avtorkning. Om ett litet barn, särskilt en flicka, våtservetter bakifrån och framåt, kan vissa bakterier från anus förs mot urinröret, vilket ökar risken för dess spridning mot urinblåsan. För att förhindra en urinvägsinfektion, småbarn måste lära sig att torka framifrån och bakåt för att undvika spridning av bakterier.

chafed Urinrör

En annan orsak till urinvägsinfektioner är skav av urinröret. Denna irritation kan gör det lättare för bakterierna att infektera urinröret. Tight blöjor och kläder, samt ett litet barn sitter i en våt och smutsig blöja för länge kan orsaka urinröret irritation. Eteriska oljor i schampon och skumbad kan också orsaka urinröret för att bli irriterad, så att ge ett litet barn ett skumbad motverkas.

Förstoppning

Förstoppning är en annan orsak till urinvägsinfektioner hos småbarn. När ett litet barn är förstoppad, är avföring i hennes kolon pressas mot hennes urinblåsa. Detta orsakar blåsan inte att tömma helt, och den urin som finns kvar i blåsan blir en grogrund för bakterier. Uppmuntra ditt barn att dricka mer vätska kommer att underlätta förstoppning och hjälpa till att förhindra en urinvägsinfektion.

Innehav i urin

En annan orsak till urinvägsinfektioner är när ett barn har i urinen. Den längre urin hålls i, desto mer sannolikt är det för bakterier att göra det upp till urinblåsan och för bakterierna att föröka sig. Undervisning ditt barn att gå på toaletten så snart han känner behov av att urinera hjälper till att förhindra en urinvägsinfektion. Öka ditt barns vätskeintag kommer också att bidra till att förhindra en urinvägsinfektion, eftersom det kommer att orsaka ditt barn att tömma sin blåsa oftare.

Anatomiska eller funktionella Abormalities

Anatomiska eller funktionella abnormiteter i urinvägarna kan också orsaka urinvägsinfektioner. Detta kan inkludera störningar såsom en felaktig njure eller en delvis blockerad urinröret eller urinledare (röret som förbinder njurarna till urinblåsan). Vesikoureteral reflux (VUR) är en urinvägarna abnormitet där urin, i stället för att utsöndras ur urinröret, strömmar tillbaka upp till urinblåsan; Detta kan orsaka en urinvägsinfektion.