XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är orsakerna till håravfall och lågt Kalium i Unga kvinnor?


Håravfall hos unga kvinnor kan vara en tillfällig följd av vissa receptbelagda mediciner, en vitaminbrist eller styling hår på ett visst sätt. Men enligt youngwomenshealth.org, vilket är förenat med barnsjukhuset Boston, när håravfall inträffar utöver låga kaliumnivåer, kan det vara ett tecken på en ätstörning.

Traction Alopecia

Unga kvinnor som bär sitt hår dras tillbaka i en hästsvans eller flätor, bulle eller rastaflätor kan uppleva dragning alopeci, vilket kan leda till ärrbildning i hårbotten, enligt familydoctor.org. Om drag och spänningen stoppas innan ärrbildning utvecklas kommer hår avkrävdes normalt; annars håravfall kommer att vara permanent. Använda snäva hår rullar kan också leda till denna typ av håravfall. (Se referens 2.)

Brist på vitaminer och mineraler

Enligt purehealthandbeauty.com kan otillräckliga mängder av vitamin C och E leder till dålig cirkulation i hårbotten, vilket kan resultera i håravfall och sprött hår. Dessutom kan en brist på mineraler, såsom kalium, zink och järn, orsaka hårbotten vävnader för att bryta ned och leda till förlust av hår. (Se referens 3.)

P-piller

Enligt American Hair Loss Association, kan unga kvinnor som är känsliga för hormonella förändringar i kroppen vara mottagliga för hormonrelaterade håravfall. Eftersom p-piller trycker ägglossning med hormonerna östrogen och gestagen, många kvinnor drabbas av håravfall medan p-piller eller kort efter avslutad användning. (Se referens 1)

Bulimi

Bulimia nervosa är en ätstörning där drabbade binge äter, ofta konsumerar 3000 till 5000 kalorier i en timme, och sedan använda drastiska åtgärder, såsom intag laxermedel, framkalla kräkning eller utöva överdrivet, för att eliminera de kalorier de har ätit. Enligt eatingdisordersonline.com, kan spolning leda till uttorkning och låga elektrolytnivåer i kroppen, vilket resulterar i en otillräcklig tillförsel av kalium. (Se referenser 4 & 6.)

Anorexi

Anorexia nervosa är en ätstörning där drabbade har en extrem rädsla för att gå upp i vikt. Kvinnor med anorexi har en förvrängd kroppsuppfattning, och därmed svälta sig själva eller utöva för mycket för att undvika att gå upp i vikt. Förutom överdriven viktminskning, säger youngwomenshealth.org att anorektiker kan drabbas av håravfall och en låg nivå av kalium på grund av uttorkning. (Se referens 5.)