XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad händer om du Diet & amp; Motion & amp; Fortfarande Don & # 039; t gå ner i vikt?

Om vågen inte viker, kan du behöva se bortom din kost och motion skäl. Om du försöker gå ner i vikt genom en krasch diet, som kan vara orsaken till att det inte händer. Crash diet kan ge resultat på kort sikt, men de i slutändan leda till att du förlorar muskler som orsakar din ämnesomsättning att sakta ner. Istället fokuserar på att förlora vikt genom att ändra dina matvanor och fokusera på hälsosamma val av livsmedel.

Revidera din kost & amp; Träning

Innan du letar efter skäl någon annanstans, se till att du verkligen äter rätt och utövar tillräckligt. Föra en dagbok för ett par veckor. Skriv ner någon fysisk aktivitet du gör, oavsett om det innebär gå 15 minuter att arbeta eller ta en 60-minuters inomhus cykling klass. Gör samma sak med allt du äter och dricker. Titta inte bara på vad du äter, men också på portionsstorlekar. Titta på flytande kalorier också. Du kan få massor av kalorier från gourmet kaffedrycker, läsk, juice och alkohol. Slutligen, uppmärksamma dina avlat. Om du äter rätt under veckan men sedan överdriva det på helgerna, kan det vara tillräckligt för att förstöra dina ansträngningar viktminskning. Som grundregel, om du inte konsumerar färre kalorier än du bränner, du kommer inte gå ner i vikt.

Titta på din sjukdomshistoria

Ett antal medicinska tillstånd och läkemedel kan orsaka viktökning eller gör det svårt att gå ner i vikt. En trög sköldkörtel, polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), hormon obalans och överkänslighet mot livsmedel eller allergier kan alla påverka din vikt. Så kan läkemedel såsom kortikosteroider, antidepressiva, vissa diabetiker läkemedel och statiner, som används för att behandla högt kolesterol.

Överväga din ålder

När man blir äldre, förlorar du muskler. Enligt Brigham Young University motion vetenskap professor Larry Tucker, orsakar detta din ämnesomsättning att sakta ner. Som ett resultat, kan du äta samma som du alltid gjorde, men du nu gå upp i vikt. Du har två alternativ för att ta itu med detta: skära ner ditt kaloriintag eller starta styrketräning, så att du behålla din muskelmassa. Sikta på två till tre styrketräningspass i veckan på minst 20 minuter per session.

Bedöm din stress

Stress kan orsaka viktökning. Detta beror på att du är mer benägna att ägna sig åt på kaloririka, fettrik mat när du är stressad. Du kanske inte tror att en enda behandling gör en stor skillnad, men gör det dagligen och kalorier lägga upp. Dessutom orsakar stress kroppen att släppa kortisol, ett hormon som styr "kamp eller flykt svar." Detta ökar aptiten och kan leda till en ansamling av fett runt magen.