XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna med Grapefruit Seed Extract?

Grapefrukt sannolikt sitt ursprung i Barbados 1750 som ett resultat av naturliga korsbefruktning mellan söt apelsin och pomelo, en annan citrusfrukt. Grapefrukt utsäde extrakt, eller GSE, härrör från frön, massa och huden på frukt och förekommer normalt i flytande form. På grund av dess höga innehåll av fytokemikalier - typer av antioxidanter - GSE besitter potent antioxidant, antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper som svarar för dess omfattande fördelar, från ytan desinfektionsmedel och konserveringsmedel i livsmedel till helande stöd för immunförsvaret, hud, hjärta och andra organ.

diabetes Protection

Diabetes mellitus, eller typ 2-diabetes kännetecknas av förhöjda blodsockervärden och höga blodfetter. Forskarna bakom djurstudier för att bestämma GSE användbarhet i förvaltningen av typ 2-diabetes funnit att GSE extrakt sänkte signifikant blodnivåer av socker och LDL eller dåligt kolesterol och ökad HDL eller goda kolesterolet i diabetiska råttor. Forskarna drog slutsatsen att resultaten, som publiceras i "nigerianska Quarterly Journal of Hospital Medicine" i 2008, kan bero på den höga halten av fytonäringsämnen som flavonoider och hjärtglykosid, som förekommer i extraktet.

Förbättring av Mage Hälsa

Forskare har länge vetat att alkohol, liksom exponering för stress kan producera magen skador. I ett djur studie publicerad i 2005 numret av "World Journal of Gastroenterology", GSE erbjöd en signifikant skydd mot alkohol och stressinducerade magen lesioner. GSE minskade produktionen av fria radikaler - molekyler kända för att orsaka vävnadsskador - ökad antioxidant nivåer och hjälpte läka skadade området snabbare. Forskarna tillskrivs dessa effekter antioxidant verksamhet flavonoider, limonoids och naringenin som finns i GSE och föreslog att GSE kan erbjuda samma skydd mot acetylsalicylsyra-inducerad skada och magsår.

Användning i bevaringsprocesser

GSE besitter starka antimikrobiella egenskaper, vilket har lett forskarna att testa dess fördelar i livsmedel konservering. I en studie som publicerades i 2014 numret av "Journal of Food Science," en GSE-behandlad dryck gjord med ris och vete hade minskat bakterier och jäst räknar efter åtta veckors lagring, jämfört med en icke-behandlad dryck. I en annan studie, publicerad i 2009 frågan om "Journal of Food Science," hade fläskkarré prover som var infekterade med livsmedelsburna patogener och behandlades med GSE färre patogener efter fyra dagars lagring, jämfört med proverna som inte behandlats med GSE.

Säkerhetsåtgärder

Grapefrukt och grapefrukt interagera med vissa läkemedel, såsom immunsuppressiva medel, statiner som används för att sänka kolesterol, de flesta kalciumantagonister tas för högt blodtryck och bensodiazepiner som används för att behandla ångest. GSE kan antingen interferera med korrekt eliminering av ett läkemedel från blodet, vilket leder till läkemedlets ökade koncentrationen i systemet och risken för biverkningar, eller också kan sakta ned absorptionen av ett läkemedel, vilket minskar dess terapeutiska effekt. Rådgör med din läkare innan du tar GSE.