XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

År 1829, franska läkaren Jean Guillaume Auguste Lugols skapat en lösning av kaliumjodid och elementärt jod i destillerat vatten. Kallas Lugols jod, har lösningen använts som desinfektionsmedel, antiseptiska och för att desinficera dricksvatten vid en nödsituation.

Med tiden har det upptäckts att Lugols jod är användbar för att testa ett antal saker. Från testning för stärkelse, provning för vaginal cancerceller, provning för sköldkörtelns funktion, har Lugols jod varit både diagnostik och förebyggande.

Test för stärkelse

Frukter, grönsaker och andra organiska föreningar som innehåller stärkelse kolhydrater kan identifieras med tillämpningen av Lugols jod. Om kolhydrater är närvarande i föreningarna, kommer de att bli svart eller mörkblå när Lugols jod appliceras. Stärkelse lättast identifieras är växt stärkelse såsom amylas och amylopektin, eller glykogen som finns i djurceller.

Test för cancer

När avvikelser i väggen i livmoderhalsen eller cervikalkanalen upptäcks vid en rutinmässig cellprov, en kolposkopi, känd som en Schillers test kan beställas. När denna andra provning utförs, är en vinäger-liknande lösning som appliceras på cervikalkanalen och cervix, varefter Lugols jod appliceras.

När jodlösningen tillämpas kommer frisk vävnad fläcken brun. Trots tillämpningen av färgning Lugols jod, kommer onormala celler visas vitt eller gult. Om onormal vävnad bekräftas med Schillers test, kommer det då att biopsier och skickas till en cytopathologist, en specialist i cellulär sjukdomsdiagnos, för positiv identifiering.

Jod och sköldkörtelfunktion

Utan tillräckligt jod, kan sköldkörteln inte producerar tillräckligt med sköldkörtelhormon för god hälsa. Detta jodbrist är ansvarig för struma, som resulterar när en jod-svalt sköldkörteln börjar svälla som den försöker att fälla mer jod från kroppen. En struma kan svälla till den grad att vara storleken på en stor grapefrukt eller ännu större på framsidan av halsen, under hakan. Detta blev tydligt i Michigan på 1930-talet, när nästan 40 procent av befolkningen hade en struma på grund av bristen på jod i marken.

År 1924 var jod sattes till bordssalt och introducerades i Michigan och andra stora sjöarna och Plains stater som var en del av "struma bältet." By1940, iodized salt var i allmänt bruk; Men, även i dag, jodbrist kan fortfarande hittas i vissa delar av världen.

Test för jod Absorption

Idag kan du enkelt göra ett enkelt experiment för att se om din kropp har tillräckligt med jod för att säkerställa sköldkörtelhormon produktion. Även de som har fått diagnosen hypotyreos och tar orala kompletterande sköldkörtelhormon kan testa sina jod nivåer. Otillräckliga nivåer av jod kan förhindra även de kompletterande sköldkörtelhormoner från att vara effektiv.

Du kan köpa Lugols jodlösning på apoteket om du ber om det. Du kan också köpa den på nätet utan recept.

Den Lugols jod sköldkörteln test är ett enkelt, gör-det-själv-test som inte kräver en läkares välsignelse eller hjälp. Använd en pipett eller pensel för att måla en 3-tums fläck på magen eller övre delen av låret. Kontrollera ofta under en 24-timmarsperiod. Om fläcken försvinner på mindre än 24 timmar, betyder det att jod har absorberats av en kropp och sköldkörtel begäret jod. Du är jod bristfällig.

Samma test kan användas för att korrigera kroppens jod nivåer. Som otillräckliga jod nivåer orsaka jod fläcken som absorberas mycket snabbt, kan du börja "mata" kroppen jod som den behöver. När fläcken försvinner, återigen tillämpa Lugols jod igen och fortsätta att kontrollera om fläcken har försvunnit.

Så småningom, när kroppen absorberar tillräckligt jod, kommer fläcken att ta längre tid att försvinna. När plåstret är fortfarande uppenbar efter 24 timmar, stoppa testet. Din kropp bör ha tillräckligt jod för att underlätta korrekt sköldkörtelhormon produktion eller användning av extra sköldkörtelhormon.

Försiktighet

Om du har fått diagnosen hypertyreos eller en överaktiv sköldkörtel, ANVÄND INTE Lugols jodlösning att utföra en jod / sköldkörtelfunktion test. Din kropp producerar mer än tillräckligt med sköldkörtelhormon redan.

Notera

Den Lugols jod sköldkörteln Testet bör upprepas på månadsbasis om du behandlas för hypotyreos eller låg sköldkörtelfunktion.