XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Skillnaden mellan bänkpress vikter och amp; Smithmaskin Vikter

Bänkpress är en sådan grundläggande övning som du kanske inte tror att det finns mer än ett sätt att utföra dem, eller att du har ett val i utrustning. Men du, och ett exempel kan hittas i många gym: en utrustning som kallas en Smith maskin. På grund av det sätt som det är byggt, det finns fördelar och nackdelar med att använda en Smith maskin till bänkpress i stället för fria vikter.

Olika typer av vikt

Om du inte begränsa dig till Smith maskin, du kommer inte heller att begränsa de val du har i vilken typ av vikt du vill använda. När du bänkpress med fria vikter, kan du antingen använda hantlar eller en skivstång lastad med viktplattor. Smith Maskinen har en skivstång som fästs på ett slags makt rack, så det enda valet är hur mycket vikt du vill ladda. Det är här Smith maskinen liknar en skivstång för en bänkpress. Du placerar bara viktplattorna på maskinens skivstång, bifoga en krage på varje sida för säkerhet och börja trycka.

Säkerhetsfaktor

Du bör alltid ha en spotter när du är bänkpress med fria vikter. Om du spotter är bortrest på bröstet dag, men har du en inbyggd spotter om du bänkpress med hjälp av en Smith maskin. Staven är ansluten till ett spår, så om du är starkare på ena sidan än den andra, kommer du inte behöver oroa sig för vikten tippar stången till svagare sida. Dessutom har Smith maskinen en serie hål borrade i ramen, tillsammans med roterande krokar kopplade till skivstång. Om du får problem med att lyfta tyngre vikt än du kan hantera, kommer bara en vridning av stången inge krokarna i det närmaste uppsättningen hål, säkra vikt och gör att du kan glida ut från under ett säkert sätt.

viktmängder

Om du växlar mellan en Smith maskin med fria vikter, kommer du att märka att du kommer att kunna lyfta tyngre med maskinen. Det beror på det spår som staven är ansluten till lånar ett visst stöd, så att du inte riktigt har hela tyngden av plattorna vilar på kroppen. Med fria vikter, men när du un-rack skivstång, måste du stödja hela tyngden.

Rörelse och muskelaktivering

Din rörelseomfång och muskler som aktiveras att arbeta påverkas av om du använder fria vikter eller en Smith maskin. Spåret på en Smith maskin ger dig mer kontroll över vikt, men det begränsar också din rörelseomfång, hålla dig från att trycka armarna upp på ett naturligt sätt. Detta gör det också onödigt för dina stabiliserande muskler, såsom din Scapula och rotatorkuff, för att aktivera att bidra till att stödja och tryck på vikten. En studie som utförts av California State University Institutionen för Kinesiology och utgiven av Journal of styrka och villkora forskning funnit att den främre och mediala deltoids och pectoralis major var mer kraftigt engagerade när de utför en bänkpress med fria vikter än när man använder en Smith maskin . Forskarna drog slutsatsen att fria vikter är mer användbar än Smith maskin för att bygga muskler och styrka i överkroppen.