XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Emotionella symptom under tredje trimestern av graviditeten

Den tredje trimestern av graviditeten varar från vecka 28 fram till leverans. Under denna tid barnet växer och går upp i vikt snabbt. Det finns många fysiska och känslomässiga upplevelser som inträffar under de sista månaderna av graviditeten. Emotionella symtom varierar mellan kvinnor och kan skilja sig från de känslor av en tidigare graviditet.

Oro och rädsla

Som leverans närmar sig kan du ha drabbats av en ökning av rädsla för förlossningen. Du kan vara orolig om arbete kommer att göra ont, hur länge det kommer att pågå, och om du kommer att kunna hantera genom leverans. För dem som väntar på en C-sektionen finns det vissa farhågor i samband med operationen själv, vanlig postoperativa komplikationer, smärtlindring, och återhämtningstiden. Tanken på att få en epidural eller har spinal anestesi kan vara oroande för många kvinnor. Dessa farhågor och tankar är helt normalt. Om du inte redan har gjort det, kan du ta förlossning klasser, föreslår Mayo Clinic. De kommer att kunna vidareutbilda dig om gemensamma frågor och problem förlossning. Om du upptäcker att din rädsla är överdriven, eller avbryta dina dagliga uppgifter kontakta din barnmorska. De är där för att ta hand om både fysiska och känslomässiga behov.

Spänning

Spänning är en vanlig känsla kände under tredje trimestern av graviditeten. Du är glad över att träffa din nya baby och bli en mor. Under denna tid kan du vara upptagen med att förbereda barnkammaren, tvätta sängkläder och kläder, och förbereda syskon för den nya ankomst. Detta är en tid av spänning och glädje för din familj som du väntar din nya baby.

Ångest och frustration

Många kvinnor lider av ångest under tredje trimestern. Enligt Mayo Clinic, kan du känner dig orolig och överväldigad, särskilt om det är ditt första barn. Du kan också börja känna sig frustrerade med obehag av fortfarande är gravid. Att lindra ångest försök att skriva i en tidskrift, göra lite lätt träning, eller meditera. Du kanske kan minska frustration genom att göra saker för att fördriva tiden medan du gör dig redo för barnet, som att köpa varor eller dekorera barnkammaren.