XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur att simma med glasögon

Simning kan vara lite av ett hinder för människor som är närsynt. Vattnet kan röra vision genom linserna, men en ännu större oro är att ha glasögon lossna ditt ansikte när du simmar. Om du har dålig syn eller är i en naturlig vattensamling, såsom en sjö kan hitta dina glasögon vara svårt eller omöjligt. Det är viktigt när du simmar med glasögon för att se till att de är fästa vid huvudet. Om du är en frekvent simmare, kan en andra uppsättning av korrigerande glasögon vara en bra idé.

Steg 1

Använd elastiska glasögon innehavare att linda runt baksidan av huvudet och grepp glasögonen på sina tempel tips. Dessa hållare hålla glasögonen tätt på huvudet, vilket eliminerar risken att förlora dem under en simtur. Du kommer att få vatten på linserna, men kommer att ha en mycket förbättrad syn i förhållande till din syn utan glasögon.

Steg 2

Placera stora glasögon över dina glasögon för att begränsa vattenflödet i ögonen och hjälpa till att hålla glasögonen på plats. Detta är inte en stor förbättring jämfört med elastiska glasögon innehavare, men en bra, stor par glasögon kan skapa en viss effektiv tätning runt ansiktet och glasögon som minskar mängden vatten att komma på linserna och i ögonen.

steg 3

Ersätter glasögon med receptbelagda glasögon. Om du kommer att simma mycket och måste bära glasögon medan du gör det, överväga att få en andra par receptglas anpassade för vattnet. Dessa glasögon ger dig synkorrigering du behöver samtidigt begränsa vattnet som kommer i kontakt dina ögon. Din syn kommer att förbättras både ovanför vattnet nedanför den.

tips

  • Kontaktlinser kan tyckas vara en lättskött alternativ till korrigerande glasögon när du simmar, men bakterier och klor kan fastna mellan linsen och ögat, som orsakar irritationer och ibland infektioner. Kontakter kan också förloras lätt när du simmar.

Saker du behöver

  • Glasögon
  • Elastiska glasögon innehavare