XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är syftet med hopprep i boxning?


Hoppa rep är en integrerad del av de flesta boxare träning. Boxning storheter Mike Tyson, Floyd Mayweather, Tommy Hearns och Manny Pacquiao är alla ivriga hopprep förespråkar, enligt Gary Todd, författare till "största någonsin boxning pass." Hoppa rep har varit populärt med boxare under en lång tid och för goda skäl; det ger många fördelar som är specifika för både amatörer och professionella fighters.

fotarbete

Det är gott och väl att kunna kasta en bra punch, men det är lika viktigt att använda fötterna för att hålla dig ur din motståndares räckhåll. Hoppa rep lär dig att stanna på tårna och vara lätt på fötterna. Detta betyder att du är mycket bättre på att flytta runt din motståndare och förhoppningsvis få en positions fördel, både offensivt och defensivt. Boxare ofta beskrivs som "fångas plattfotad", vilket helt enkelt betyder att de inte var på tårna och därför oförmögen att röra sig bort från en press motståndare.

cardiovascular fitness

Boxers utför ofta vägarbeten för att öka sin kondition. Vägarbete är helt enkelt jogging eller körs i boxning termer. Förutom vägarbeten, boxare hoppa rep för att förbättra sin kondition. Till skillnad från vägarbete, hopprep träning utförs normalt i en start / stopp stil kallas intervallträning. Intervallträning replikerar nära de krav som en boxningsmatch. Hopprep ger också en inomhus träning för när man kör utomhus kan inte vara möjligt.

viktkontroll

Hoppa rep är en effektiv kalori brännare. Med undantag för tungviktare måste alla boxare vara en specifik vikt att slåss. Till exempel, måste en mellanvikt inte väger mer än 160 pounds. Hopprep, i kombination med en bra kost och andra former av fysisk aktivitet kan hjälpa en boxare hålla rätt kämpar vikt.

Boxare vägs före en match och om de är överviktiga, kommer de att försöka att svettas bort överskottet pounds, ofta genom att hoppa rep iklädd plast svett eller bastun kostym. Denna viktminskning kommer från tillfällig uttorkning och kommer snabbt att åter efter invägningen då boxare dricker vatten och återfuktar.

Värmer upp

Boxningsträning är mycket ansträngande och kan vara svårt på dina muskler och leder. Att slå den tunga väskan, sparring och utför gymnastik kan alla leda till skada, särskilt om din kropp är kall. Boxers hopprep före träning för att värma upp och förbereda sina kroppar för ansträngande aktiviteter att följa. Hoppa rep emulerar många av de krav som boxning såsom fotarbete och snabbhet och är en mer lämplig uppvärmning än ridning en motionscykel eller jogging.