XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kemikalier i papperstallrikar


Du vill ge din familj med de bästa val möjliga, särskilt när det gäller hälsa. Det är viktigt att ställa frågor om de objekt som du använder på en dag till dag, till exempel om saker kommer ifrån och hur de produceras. Papperstallrikar är inget undantag. Bekvämligheten med denna engångs porslin har funnits i decennier, men när var sista gången du forskat tillverkningsprocessen av papperstallrikar? Gifter och kemikalier förekommer i papperstallrikar, såsom flyktiga organiska ämnen (VOC), polystyren och dioxin. De flesta kemikalier tillsätts under tillverkningsprocessen, såsom vid blekning vitt papper.

VOC

Flyktiga organiska föreningar återfinns i många saker från färg till papperstallrikar. VOC är gaser som frigörs från saker som färgen på väggarna i ditt hem eller till din kontorsskrivare. Enligt Environmental Protection Agency (EPA), kan VOC orsaka både kort- och långsiktiga konsekvenser för hälsan. EPA har även påpekat att dess & ldquo; Office of Research and Development & rsquo; s & ldquo; Totalt exponeringsbedömning Metodik (TEAM) Study & rdquo; (Volymerna I-IV, som blev färdig 1985) fann nivåer av ungefär ett dussin vanliga organiska föroreningar att vara 2-5 gånger högre i bostäder än utanför, oavsett om bostäder ligger på landsbygden eller mycket industriområde & rdquo. Det konstaterar också att dessa föreningar kan förbli i ditt hem långt efter den inledande off-gasning.
VOC orsaka en rad hälsoproblem som inkluderar irritation i ögon, näsa och svalg, skador på lever och njurar och illamående.

Polystyren

Enligt American Chemistry Council, är styren härrör från petroleum och är det huvudsakliga rå komponent i att polystyren. EPA och styren Information och Research Center säger denna kemikalie är inte giftig när de exponeras i små mängder. Dock är petroleum inte en förnybar resurs och det är dess inverkan på miljön att överväga, liksom.

dioxin

Dioxin är en kemikalie som används för att bleka trämassa, som är en stor komponent av papperstallrikar. Dioxin och den närbesläktade kemiska furan utgör en grupp av klorerade föreningar som av EPA för att vara en av de farligaste kemikalierna i miljön. Enligt en artikel i Science News & ldquo; EPA och rsquo; s David Skickligt berättade Science News & lsquo; Vi och rsquo; ve uppskattat att utsläppen i luften [av dioxiner och furaner från US kommunal avfallsförbränningsanläggningar] bidra från två till 40 cancerfall per år och rsquo ;. & rdquo;

Dioxin och hälsoeffekter

Health Canada anser dioxin som en giftig kemikalie och erkänner dess förhållande till en rad negativa reaktioner i laboratoriestudier med djur. Men gör detta styrande organet not & ldquo; typ och förekomsten av dessa effekter beror oftast på nivån och varaktigheten av exponering & rdquo. Sådana negativa hälso reaktioner kan inkludera hudsjukdomar, problem med levern, utvecklingseffekter, försämring av immun och endokrina system, reproduktionsfunktion och vissa cancerformer. Även om det är också noteras att omfattningen av dessa reaktioner beror på faktorer såsom nivån av exponering och allmänna hälsa.

Miljövänligt papperstallrikar

Du kan köpa miljövänliga papperstallrikar. Leta efter etiketter på förpackningar som betecknar materialet har återvinnas eller återanvändas, såsom "Post-Consumer Material", "De-Inked Material" och "Post-Mill Material." Det är också möjligt att hitta klor- och blekmedel fria pappersprodukter, som är bättre för hälsan och miljön. Hampa, bambu och jordbruk baserade fibrer är också alternativ till att använda pappersprodukter.