XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Post Operation Smärta från Bröstförstoring

Vissa smärta är normalt efter bröstkirurgi och är i allmänhet åtföljs av blåmärken, svullnad och domningar. Men för vissa kvinnor, denna smärta inte försvinna. Sådan stillastående smärta kan vara ett tecken på underliggande komplikationer, som kan variera från mild till svår. Genom att känna till riskerna för komplikationer och vilka symtom att titta på kan hjälpa dig att identifiera och åtgärda en komplikation snabbt.

Normal smärta med Bröstförstoring

Smärta såsom blåmärken, svullnad, domningar och obehag är vanligt efter operationen. Du kan uppleva blåmärken i upp till två veckor, enligt Smart plastikkirurgi webbplats. Dessutom, om din bröstimplantat placerades under pectoralis muskler, kommer du att uppleva svullnad under två till tolv veckor. Om ovanför muskeln kan svullnad pågå i upp till två veckor. Din domningar kan passera snabbt, lämnar vid en till två veckor. För övergripande obehag, förväntar en till två veckors mild till måttlig obehag om din bröstimplantat är ovanför muskeln. Om nedan dock kan du uppleva svåra obehag för en till två veckor.

Allvarliga komplikationer och symptom

En av de vanligaste komplikationerna av bröstförstoring operation är kapselbildning eller härdning av ärrvävnad runt implantatet. Det finns fyra grader av kapselbildning, som varierar i deras engagemang för behandling. Kapselkännetecknas av mild till svår smärta och utseende av runda kulformade bröst som ser annorlunda ut från varandra. Dina bröst är också sannolikt att känna sig fast. Kapsel diagnostiseras i fyra klasser, som varierar i svårighetsgrad och behandling. Bristningar, en annan komplikation, varierar i symptom som bygger på implantatet. Om du har silikonimplantat, kanske du känner smärta, ömhet, stickningar, brännande, klumpar och minskad eller ojämn bröst, enligt bröstimplantat Info site. Om du har saltlösning implantat, kanske du känner bröstsmärta, bröst utslag och förändring i bröststorlek. Brott kan orsakas av faktorer såsom implantat defekter eller implantat åldrande och kräver avlägsnande. Om du har rodnad, feber eller utslag, kan detta vara en infektion. Infektioner kräver avlägsnande av implantatet.

Andra komplikationer och symptom

Vanliga komplikationer storlek och placering av bröstimplantat. Felaktig storlek kan vara smärtsamt, men det kan avhjälpas genom att avlägsna den aktuella implantatet och införandet av en mindre kopp. Dessutom kan placeringen av implantatet antingen över eller under pectoralis muskeln orsakar olika komplikationer. Komplikationer, såsom kapselkontraktur är mer sannolikt att uppstå när implantatet placeras ovanför muskeln. Dock är risken för lokala komplikationer lägre.

överväganden

Redan existerande hygienkrav kan sätta dig på en högre risk att utveckla postkirurgiska komplikationer. Dessa hälsoproblem allt från diabetes och sjukdomar i hjärta, lever och lungor, familjehistoria av blodproppar och dålig cirkulation, säger Smart plastikkirurgi webbplats. Rökning ökar också dina chanser att komplikationer. Försök att sluta åtminstone två veckor före operationen och förbli en rökare under återhämtning, enligt sajten.

Varning

Implantat kan brista när som helst. Men de äldre implantat blir, desto mer sannolikt är det att bryta eller läcka, rapporterar bröstimplantat Info site. De flesta brott när de är 10 år gammal. Spruckna implantat bör tas bort så fort som möjligt. Detta är särskilt sant för silikonbaserade implantat eftersom gelén kan läcka in i frisk vävnad och sprida sig till områden som lungorna. I vissa fall kan läckage silikon kräva att du tar bort bröstvävnad eller genomgå en mastektomi. Din läkare kan identifiera ett brott via en MRI.