XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Friska snacks


Hunger kan slå hårt och snabbt när som helst på dygnet. Gripa tag i en snabbt mellanmål får du till nästa måltid. Men låt inte dåliga småätande vanor komma i vägen för en i övrigt hälsosam kost. Nyckeln är att välja hälsosamma snacks och äta när du är riktigt hungrig.

Betydelse

Det går bra att unna då och då, men tänk på snacks som mini-måltider och välja samma hälsosamma livsmedel som du skulle vid måltider.

typer

Sunda snacks är grundläggande livsmedel som frukt, grönsaker, nötter och frön, fullkorn, hälsosamma nedgångar och yoghurt.

Kalorifattig snacks

Om det är munchiesna du har mer än hungerpangs, välja lägre kaloriinnehåll hälsosamma mellanmål som popcorn, planteras som selleri och morötter, eller fullkorn chips och kex.

Fyllning snacks

Om du behöver lite extra för att göra det till nästa måltid, väljer fler kaloririka nyttiga snacks som nötter och mutter smör, bönor dips eller ens en smörgås.

Vad som bör undvikas

Håll dig borta från snacks som har kalorier men inte mycket näring. Soda och sötade drycker, söta bakverk som tårta och munkar, och även raffinerade vete crackers och pretzels har lite näringsvärde.