XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Medicinskt granskat av
George Krucik, MD, MBA

Om buksmärta Från kolit

Kolit är en inflammatorisk tarmsjukdom (IBD). Det är ett kroniskt tillstånd som har inget känt botemedel. Det finns många sätt att behandla symptomen och utföra den individ som lider mer bekväm. Buksmärtor och diarré är de två viktigaste symptomen på denna sjukdom. Buksmärtor från kolit kan ta sig olika former och förekommer på olika platser beroende på vilken typ av kolit. Varje individs IBD kan variera beroende på platsen för inflammation.

Buksmärtor av diarré

Nästan alla former av kolit är diarré. Buksmärtor i samband med diarré är oundviklig. Denna typ av smärta kan kännas på vänster sida samt över magen och under naveln. Kramper från diarré kan variera från mild till svår. Du kanske inte kunna stå, gå eller tala under en svår kramp. När diarré passerar bör dessa kramper passera liksom.

Buksmärtor från förbrännings-

Som maten passerar genom tarmen och kolon det kan irritera redan inflammerad vävnad. Kolit som oftast är begränsad till övre kolon, tarmar och den vänstra sidan av tarmarna kan öka frekvensen av smärta i samband med matsmältningen. Personer som lider av den här platsen av kolit kan ha "bullrig matsmältning," som betyder ljud kan höras som maten passerar genom kroppen. Processen att smälta mat och förflyttningen av livsmedel från en punkt till nästa, kan utlösa magkramper som sträcker sig från mild till svår.

ärrvävnad

Det finns inget känt botemedel för kolit vid denna tidpunkt. Personer som lider av denna IBD är benägna att utveckla ärr vävnad i mag-tarmkanalen från upprepades inflammation. Som ärrvävnad utvecklas, kan det blockera avfall från att passera utan smärta. Du kan ha svåra magsmärtor som avfallet passerar dessa igenvuxna områden eller till och med kräkas. Mag-tarmkanalen arbetar alltför svårt att missa maten och avfall genom och detta kan resultera i mer smärta.

orsaker

Orsaken till kolit har inte identifierats. Det är en allt vanligare åkomma och är en av de vanligaste diagnostiserade IBD. Spekulationer ingår länkar IBD med immunitet svar och ärftlighet. Kost och aktivitet kan också öka eller minska frekvensen av inflammationen. Stress kan skapa mer inflammation och uppmuntra kolit att aktivera om det har varit vilande under en längre tid.

Andra Colitis Symtom

Förutom smärta i buken och diarré, kan du lider av smärta i ändtarmen, blod i avföringen, och plötsliga begär att tömma tarmen. Frekvent diarré kan leda till irritation i ändtarmen. När ändtarmen blir irriterad kan det vara ont, spruckna och blöda. Hemorrojder kan också utvecklas som en följd av fortsatt inflammation, sila och irritation från ofta diarré. Over-the-counter hemorrojder behandling kan hjälpa lugna ändtarmen och dess omgivningar. För mer smärtsamma yttre oro, kan din vårdgivare ordinera andra topisk och oral medicin för att lugna området.