XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Män i medelåldern är känsliga för depression. Enligt en färsk undersökning, 60 procent av dem som drabbas av depression gör det i medelåldern. Depression i medelålders män kan ibland vara svårt att upptäcka, så det är viktigt att känna till dess tecken och symtom.

vanliga tecken

När män når medelålders, har de nått en sann vändpunkt i deras liv. Män i medelåldern kan hitta många förändringar i tanke och i livet. Dessa kan omedvetet provocera symptom på depression. Sådana tecken är långvarig sorg, en ökning i kroppsvikt, låg energi, irritabilitet, förlust i nöje i tidigare intressen och i extrema fall, återkommande tankar på döden eller självmord.

Skillnader från kvinnor

Ny forskning visar att kvinnor i medelåldern lider av depression i ungefär samma takt. Män dock erfarenhet och reagerar på depression mycket annorlunda än kvinnor. En kvinna kan undvika konflikter medan en man kommer att skapa konflikter. En kvinna kommer att skylla sig själv för problem när en man kommer att skylla på andra. Endast omkring hälften av män med depression är korrekt diagnos.

andropause

Många forskare inom medicinsk vetenskap tror att andropause kan vara en orsak till medelålders depression hos män. En nyligen Världshälsoorganisationen (WHO) rapport säger att när män träffar en viss ålder kommer de att ha en stor minskning i androgen - hormoner som testosteron som påverkar manliga könsegenskaper. I vissa fall kan nedgången vara ned till 10 procent av vad de hade under sin ungdom. Minskningen i androgen kan leda till en gradvis nedgång i energi, humör och sexlust.