XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Att vara en tonåring är svårt nog utan att behöva oroa sig för att vara överviktig och känna obehag i din egen hud. Efter en vettig plan kan hjälpa en tonåring gå ner i vikt, hålla formen och leda en hälsosam livsstil. Gå ner i vikt handlar inte om svält och vara ohälsosamt, utan om att få hälsosammare genom kost och motion.

färdigmat

Ignorera varuautomater och snabbmat till varje pris. Automat-maskin mat och snabbmat erbjuder bekvämlighet - men också massor av överskjutande kalorier och fett. Vad värre är, dessa livsmedel inte ge dig vad du behöver för att hålla strömförande och friska. Om du inte kan vänta på en hemlagad måltid eller mellanmål, leta efter färdigmat som är låg i kalorier och fett. Popcorn och pretzels är bättre än chips. När det gäller snabbmat, prova grillad snarare än stekt mat, hoppa över såser och kryddor, och leta efter friskare sidor, såsom äppleklyftor, i stället för fet frites.

räkna kalorier

Viktminskning är enkel matematik: Du måste äta färre kalorier än kroppen förbränner under en dag. Ta reda på hur många kalorier din kropp behöver genom att kontrollera en online-kalkylator som den som anges i referenserna. Sedan äter ett par hundra färre kalorier varje dag. Klipp inte tillbaka kalorier alltför drastiskt. Skriv ner allt du äter för att spåra ditt kaloriintag - men inte får besatt. Kom ihåg, allt med måtta.

Diet

Ät mycket frukt och grönsaker i stället för fetare mat. Du behöver inte skära ut potatismos helt, men i stället för en dubbel scoop, prova en portion och en sida av ärter. Ät bara magert kött och inkludera andra proteinkällor, såsom äggvita och bönor. Protein håller du dig fylligare än socker och ger dig mer långvariga energi. Drick mycket vatten. Om du gillar grönt te, dricka det. Akta dig för energidrycker. De är packade med kalorier och kan leda till en sockerkrasch, agitation och mer allvarliga komplikationer, såsom hjärtklappning.

Träning

Börja röra. Om du inte är involverad i fysisk aktivitet, nu är det dags att börja. Du kan prova organiserad idrott, gå på gym eller bara träna hemma. Enbart diet kan hjälpa dig att gå ner i vikt, men att kombinera diet med motion kommer att ge bättre resultat, hjälper dig att hålla vikten nere och leda dig till en hälsosammare övergripande livsstil.