XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Steg för att få ungar hängslen


Hängslen blir en del av livet för många barn med sneda tänder. Processen för riktning tänder med hängslen kan ta månader eller år. Eftersom ditt barn kommer förmodligen att ha dessa hängslen för en mycket lång tid, vill du vara säker på att du inte bara hitta en ortodontist som du litar på, men även välja rätt typ av hängslen och förbereda ditt barns mun på rätt sätt för att få hängslen sätta på .

ortodontist

Det första steget i att få ditt barn hängslen är att hitta en ortodontist. Att hitta en ortodontist som gör ett bra arbete, be närliggande vänner och familj för deras rekommendationer. Chansen är stor att någon du känner har fått hängslen för sina barn. Du kan också söka upp ortodontister i telefonboken. Många ortodontister erbjuder kostnadsfri rådgivning, så när du hittar några läkare som du är intresserad av, samtal och ställa in möten samråd. För att du väljer en ortodontist som erbjuder en korrekt och ärlig behandlingsplan, konsultera åtminstone två olika ortodontister. Dessa samråd bör innehålla en behandlingsplan och en beräknad kostnad som innefattar tillämpning av hängslen, åtdragning och justering, och avlägsnande av hängslen. Kom ihåg att balansera kostnaderna mot kvaliteten på arbetet.

Olika typer av hängslen

När du hittar en ortodontist som du känner dig bekväm med, dig, ditt barn, och läkaren kommer att bestämma vilken typ av hängslen för att få. Om du och ditt barn bestämma metall hängslen, kan du välja silver eller guld hängslen. Olika färger kan också placeras i hängslen gör dem mer kul för ett barn. Dessa hängslen är vanligtvis den billigaste typen. De rätta också ditt barns tänder på kortast möjliga tid och sällan bryta. På nedåtsidan, metall hängslen är mer synliga än andra typer och de kan bry ditt barns tandkött mer än keramiska hängslen.

Lingvist hängslen är metall hängslen som appliceras på baksidan av ditt barns tänder i stället för fronten, vilket gör dem nästan omöjliga att se. Däremot kan inte alla ortodontister tillämpa dessa typer av hängslen, eftersom särskild utbildning krävs. Lingvist hängslen är dyrare än traditionella metall hängslen och kan orsaka svårigheter att tala och tunga smärta.

Keramiska hängslen är vita att smälta in med tänderna och kan inte ses från ett avstånd eller i skolan bilder och andra bilder. De är också stark och är inte benägna att bryta eller falla av ditt barns tänder. Men keramiska hängslen är oftast dyrare än de traditionella metall hängslen och den tid ditt barn har att bära dem kan vara längre.

Om din ortodontist bestämmer att ditt barn inte har allvarligt sneda tänder eller en stor över- eller underbett, kan han kunna få osynliga hängslen. Dessa är tydliga, plastbrickor som skapats för att passa barnets tänder. De motstå färgning, är lätta att rengöra, och tenderar att irritera ditt barns tandkött mindre än andra hängslen. Osynliga hängslen kan kosta mer än andra hängslen, dock, och ditt barn kan fortfarande behöver traditionella hängslen innan det blir hans osynliga hängslen.

Att få hängslen på

Slutligen måste du boka tid för att ha hängslen sätta på. Innan du tar ditt barn till denna utnämning, se till att han borstar sina tänder väl, flosses och använder munvatten. När du anländer till ditt barns möte kommer ortodontist troligen borsta tänderna en gång bara för att garantera att de är så rena som möjligt. Du kanske vill ha ditt barn sätta några chap stick på läpparna innan ortodontist börjar sätta hängslen på eftersom barnet inte kommer att kunna väta läpparna medan läkarna arbetar på tänderna. Hela processen för applicering av hängslen för att den övre och nedre tänder tar cirka två timmar.